Descoperire uluitoare a virusologilor americani: cum este purtat prin aer noul coronavirus. Masca nu ajută cu nimic!

Publicat pe

Virusologii lui Donald Trump au ajuns la concluzia, după o serie de investigații amănunțite, că noul coronavirus este transportat prin aer de aerosoli. Pentru că particulele sunt minuscule, masca nu ajută cu nimic, susțin cercetătorii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Sunt tot mai multe dovezi care indică prezența Covid-19 în aerosolii din atmosferă, relatează Washington Post, care citează surse din cadrul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Spre deosebire de particulele mai mari, provenite din strănut ori tuse, aerosolii rămân în aer, ca potențial pericol pentru sănătatea noastră, mai mult timp.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA arată că „aerosolii sunt principala cale de răspândire a virusului SARS-CoV-2'. Totodată, specialiștii americani mai susțin și că spațiile interioare prost ventilate sunt foarte periculoase: „Există dovezi din ce în ce mai mari care arată că picăturile și particulele din aer pot rămâne suspendate și pot fi respirate de alții. În general, mediile interioare fără o bună ventilație cresc acest risc'.

Citește și:

Specialiștii au stabilit că umiditatea scăzută dintr-o încăpere contribuie la răspândirea noului coronavirus: „Boala e, în mare măsură, cu transmitere aerogenă”

Tot cercetând, virusologii americani au descoperit că virusul ar putea călători mult mai departe, mai cu seamă în interior și în locuri în care oamenii vorbesc tare. Sau cântă, cum ar fi în săli de spectacole sau acolo unde sunt competiții sportive indoor, citează gandul.ro.

„De luni întregi spunem «Poartă mască», dar măștile de pânză nu sunt concepute pentru a bloca aerosoli. Schimbarea ar trebui să îi determine pe oameni să adopte soluții concrete pentru încetinirea transmiterii aeriene', a scris pe Twitter medicul Abraar Karan, de la Brigham and Womens Hospital din Boston.

Citește și:

Cum faci diferența între alergie și coronavirus: „Este primul semn distinctiv'

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter