Cine este doctorița care a cerut șpagă unei gravide în timpul nașterii și a amenințat-o: "Mi-a spus să nu mă surprindă dacă rămân paralizată"

Publicat pe

Cine este doctorița care a cerut șpagă unei gravide în timpul nașterii și a și amenințat-o, ulterior. Ei bine, medicul specialist în obstetrică-ginecologie, Roxana Al Momani, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. În plus, doctorița ar fi amenințat pacienta că este posibil să rămână paralizată, pentru că nu avea banii de șpagă pregătiți.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Pe 18 august 2017, ea a fost prinsă în flagrant în timp ce primea o parte din banii pe care îi ceruse unei paciente aflate chiar pe masa de operație. Deranjată că femeia nu avea banii de șpagă pregătiți, medicul i-a spus că, dacă anestezistei îi tremură mâna, se poate trezi paralizată.

Potrivit RomâniaTV, Dr. Roxana Al Momani era medic primar de obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov atunci când a făcut acest lucru.

Pe data de 8 iulie 2022, medicul a fost condamnat de Curtea de Apel la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Mai mult, i s-a interzis dreptul de a-și exercita profesia timp de un an.

Mărturia pacientei căreia i s-a cerut șpagă pe masa de operație, în timpul ce năștea

Dr. Roxana Al Momani a fost prinsă în flagrant în timp ce primea o parte din banii pe care îi ceruse (1.000 de lei) unei paciente aflate chiar pe masa de operație. Pacienta era la a doua naștere, iar la prima îi mai dăduse o mie de lei doctoriței.

În motivarea deciziei Curții de Apel București se regăsesc declarațiile pe care pacienta și concubinul acesteia le-au dat în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

„Mi-a spus să nu mă surprindă dacă rămân paralizată. Doamna doctor m-a întrebat dacă am bani, i-am răspuns că nu, m-a întrebat apoi dacă am bani măcar pentru anestezist, i-am răspuns din nou că nu. Menționez că știam dintr-o discuție anterioară, de ce sumă de bani ar fi nevoie, era vorba de 1.000 de lei.

L-am sunat pe prietenul meu, i-am spus despre ce este vorba, am dat telefonul pe difuzor, iar dna doctor l-a întrebat dacă are bani și i-a spus că nu. Apoi, l-a întrebat dacă va avea bani măcar mâine. Acesta a spus că da.

Citește și:Emma Răducanu a fost decorată de Regele Charles al III-lea. Ce titlu a primit tenismena:’Este o mare onoare’

Citește și:Brigitte Pastramă și-a cumpărat casă în Dubai:’Astăzi am primit titlul de proprietate’

Am fost dusă spre sala de operație, unde urma să fiu operată de cezariană, iar pe drum spre sală, în timp ce eram pe targă, dna doctor m-a întrebat din nou de ce nu am banii, având o stare de nervozitate, supărare și iritare.

În momentul în care anestezistul (o doamnă) mi-a înfipt acul în coloana vertebrală pentru administrarea serului de anestezie, dna doctor (Al Momani Roxana – n.r.) mi-a spus să nu mă surprindă dacă atunci când o să mă trezesc din anestezie o să constat că am rămas paralizată.

Menționez că dna anestezist mi-a spus să mă calmez, ea însăși era calmă, mi-a spus că totul o să fie bine și m-a întrebat ce face copilul celălalt, încercând să îmi distragă gândul de la cele spuse de d-na doctor. Pot spune că aceasta era o femeie foarte de treabă.

A doua zi dimineața, a venit în vizită la mine prietenul nostru (…), eu am coborât la el și i-am spus ce discuție am avut cu dna doctor cu o zi înainte. S-a întâmplat ca dna doctor să ne vadă și l-a întrebat direct pe acest prieten dacă a adus banii, iar eu am intervenit spunându-i că era un amic, nu persoana cu care vorbise anterior. Dna doctor s-a îndepărtat spunând că trebuie să aducem banii.

Când am rămas singuri, eu l-am întrebat pe acest amic dacă putem face ceva. Precizez că m-am externat pe data de 18.08.2017, după ce și doctorul neonatolog și-a dat acordul în privința fetiței, iar în parcarea spitalului am așteptat-o pe dna doctor de la ora 14:00, când spunea că o să vină, până la ora 16:30.

La acea oră, dna doctor a primit cei 1.000 de lei, marcați, eu nu am aflat alte amănunte decât după aceea. Știu că sesizarea organelor de urmărire penală s-a făcut de către prietenul meu și amicul nostru', a povestit pacienta, potrivit sursei citate.

De ce doctorița a primit condamnare cu suspendare

Judecătorii au explicat în motivarea deciziei de ce i-au dat doctoriței Roxana Al Momani doar o condamnare cu suspendare:

„Reţine şi că activitatea infracţională continuată are un pericol social mediu spre redus, văzând sumele de bani primite efectiv (500 lei din 1.000 lei pretinşi şi aduşi la flagrant; 700 lei), numărul de acte materiale (două) şi că obligaţiile pe linie profesională au fost îndeplinite corespunzător faţă de mame şi copiii lor. În plus, pentru prima naştere, inculpata s-a deplasat special de la peste 200 km'.

Instanța a mai consemnat că medicul nu are antecedente penale, are studii superioare și un copil pe care-l îngrijește singură, tatăl acestuia fiind decedat. De asemenea, doctorița „se bucură de recunoaştere profesională din partea a numeroase actuale mame'.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter