Dosar penal pentru o minoră de 15 ani, infectată cu COVID-19. A mințit autoritățile că n-are rude care sa fi călătorit în străinătate

Publicat pe

O adolescentă de 15 ani din Argeș, depistată cu coronavirus, s-a ales cu dosar penal pentru fals în declarații. Fata a scris în declarație că nu are rude care să fi venit din altă țară, asta deși părinții ei au venit pe 10 aprilie din Suedia. 

Minora a fost transportată cu ambulanţa la spital. Familia acesteia s-a întors din Suedia vineri şi se afla deja în izolare la domiciliu în comuna argeşeană Miceşti, acolo unde locuiau.

Citește și: Interviu EXCLUSIV de pe patul de spital. Catinca Neniu, tânăra de 24 de ani, infectată cu COVID-19: „Apă nu primim. Asistentele sunt de nota 10 și riscă mult mai mult decât restul”

„A fost întocmit un dosar penal (in rem) pentru fals în declaraţii, după ce o minoră de 15 ani s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie Piteşti, cu simptome asociate îmbolnăvirii cu virusul COVID-19. Aceasta a declarat iniţial că nu a venit din străinătate şi că nu are cunoştinţe care să fi venit de curând din altă ţară. În urma verificărilor, s-a stabilit că părinţii acesteia se aflau în izolare la domiciliu, în urma revenirii din Suedia, din ziua de 10 aprilie”, se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Imediat după contactul cu ei, minora a prezentat simptome specifice îmbolnăvirii cu coronavirus şi a fost dusă de urgenţă cu ambulanţa la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Părinţii minorei au fost testaţi şi ei pentru a se vedea dacă sunt infectaţi. Rezultatele vor veni de la Institutul Matei Balş din Capitală cel târziu marţi 14 aprilie.

Sute de persoane au fost verificate

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore au fost verificate 528 de persoane din Argeş în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de izolare şi carantină. Au fost aplicate două amenzi, în valoare de 6.000 de lei, pentru două persoane care nu au respectat măsura izolării, fiind totodată dispusă măsura introducerii în carantină instituţionalizată.

În acelaşi interval au fost aplicate 375 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 642.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei.Bilanțul deceselor din cauza coronavirusului a crescut, marți, la 351, iar numărul persoanelor infectate se apropie de 7000.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter