După 15 mai, liber la mall, dar nu și la biserică! Raed Arafat explică de ce nu se vor deschide lăcașele de cult

Publicat pe

Odată cu relaxarea anunțată din data din 15 mai, nu avem parte doar de vești bune… Una dintre ele se referă la biserici, acestea urmând a rămâne închise. Iată cum explică Raed Arafat decizia autorităților!

Din 15 mai, când oficialitățile au anunțat începutul perioadei de relaxare în contextul pandemiei de coronavirus, apare obligativitatea purtării măștii, dar vestea bună este că, încet, încet, vor începe să se deschidă magazinele și cafenelele.

Citește și: Nu e glumă! Milionarul Viorel Cataramă se autoinfectează azi cu noul coronavirus, iar fiul său de 18 ani îi urmează exemplul. Cum a reacționat medicul Adina Alberts, soția lui

Bisericile rămân închise

Dacă în mall-uri se va da drumul la unele magazine și saloanele de înfrumusețare vor începe să funcționeze, nu același lucru se poate spune și despre lăcașele de cult, care, au decis autoritățile, vor rămâne închise în continuare.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut recent un anunț destul de deranjant pentru un segment important al populației, confirmând faptul că lăcașele de cult nu-și vor deschide porțile pentru credincioși după data de 15 mai.

Deși expirarea stării de urgență va permite o anumită relaxare, pericolul infectării cu COVID-19 încă nu este considerat de domeniul trecutului, drept urmare, această decizie a fost luată pentru a proteja categoria cea mai vulnerabilă de cetățeni – persoanele în vârstă, susține șeful DSP.

Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri. Reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile. Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Citește și: Românii vor putea pleca în vacanță după 15 mai! Ludovic Orban a făcut anunțul: „Grupurile mai mari de trei persoane nu vor fi permise”

Anumite magazine din mall-uri vor fi deschise

Vestea bună este că, din 15 mai, după cum a declarat premierul Victor Orban, unele magazine din mall-uri vor fi deschise, însă în anumite condiții.

„Au fost prezentate anumite situații specifice în care în anumite spații de tip mall sunt magazine care au intrări exterioare și că e normal că pentru aceste magazine cu intrări exterioare, chiar dacă sunt în interiorul mall-ului, ele vor fi deschise.

Cum, de asemenea, vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile. Acestea au fost accesibile și în perioada stării de urgență”, a explicat Ludovic Orban.

Premierul a mai menționat că magazinele de haine din mall care vor putea fi deschise după data de 15 mai trebuie trebuie să aibă intrări exterioare, chiar dacă sunt în interiorul mall-ului.

Citește și: Cât de mult l-a afectat pe Smiley pandemia: „Mai am şi eu zilele mele proaste, când sunt trist, dar mă lupt cu clipele astea, când vine deznădejdea. Toată izolarea asta…”

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter