Eroii sunt printre noi! În spatele războiului pe viață și pe moarte cu un inamic perfid se ascund Oameni. 11 medici și cadre medicale care luptă în linia întâi și-au spus povestea, în exclusivitate pentru VIVA! de mai

Publicat pe

În pofida faptului că se află într-o luptă contracronometru cu un inamic invizibil, iar timpul le este extrem de limitat, deoarece viețile noastre se află acum în mâinile lor, 11 cadre medicale – medici, asistente și pompieri SMURD – s-au oprit pentru câteva clipe și ne-au povestit cum se vede pandemia din linia întâi.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În ultima vreme, în contextul pandemiei de coronavirus, alăturarea substantivelor „medic' și „erou' a devenit ceva firesc și deloc emfatic, dar ei, cei aflați acum în linia întâi, consideră, fără excepție, că doar își exercită profesia… Și fac asta cu dedicare, cu pasiune și dragoste nețărmurită față de oameni. Au între 25 și 80 de ani, sunt soți, părinți, copii și bunici, însă majoritatea nu mai ajung să-i vadă și să-i îmbrățișeze pe cei dragi. Casa lor este acum spitalul, iar familia lor, una cu 20 de milioane de membri, suntem noi toți, cei pentru viețile cărora luptă zi de zi sub presiunea timpului. Știm că e prea puțin, dar… Vă mulțumim!

Dr. Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului „Dr. Victor Babeș: „Acum suntem ca la război, iar aici e ca la armată

L-am prins pe dr. Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului „Dr. Victor Babeș, în starea în care se află toți cei din prima linie: obosit. Cu o energie care, însă, nu trăda acest fapt, ne-a relatat despre fricile și speranțele sale în această perioadă tulbure, dar și despre poveștile incredibile ale medicilor din spitalul său, care nu și-au pus nici macăr o clipă problema demisiei. Din contră!

Cosmin Precup, paramedic SMURD: „Azi nu moare nimeni!

Spre deosebire de noi, ceilalți, Cosmin Precup, paramedic SMURD, nu stă acasă. Dar o face motivat. El și colegii lui se află acum în linia întâi în lupta cu coronavirusul, tocmai pentru ca noi, ceilalți, să fim bine. Și vom fi, atât timp cât acești oameni curajoși, empatici și dedicați 100% profesiei lor sunt aici și ne veghează.

Petre Ciuvăț, medic ATI, Spitalul Orășenesc din Rovinari: „Asta iubesc și asta am iubit toată viața

Pentru medicul Petre Ciuvăț, care poate fi găsit mai mereu la Spitalul Orășenesc din Rovinari, pacienții sunt pe primul loc. Deși are aproape 80 de ani de viață și nu mai puțin de 57 de carieră, deși a trăit tot soiul de experiențe limită în tot atâția ani, dragostea de profesie e de neclintit. Aceasta este povestea unui medic neobosit, care traversează pandemia de coronavirus cu un curaj de oțel, fără pic de teamă și cu mult optimism.

Plutonier adjutant Ștefan Baută, paramedic SMURD: „Îmi place foarte mult să salvez vieți

Când vorbește despre profesia lui, îi poți simți emoția din glas, dar și empatia, dragostea față de oameni și pasiunea pe care o pune în fiecare cuvânt. El este plutonierul adjutant Ștefan Baută, paramedic la SMURD. Recunoaște că se teme, doar teama e un sentiment firesc, dar spune că nu ar renunța niciodată la darul pe care i l-a oferit divinitatea – acela de a salva vieți.

Dr. Adrian Marinescu, medic primar, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș: „Sper să învățăm din această experiență

Aprilie, 2020. „Matei Balș este cartierul general al luptei împotriva COVID-19. Se lucrează contracronometru, dar, paradoxal, zâmbetul de pe chipul doctorului Adrian Marinescu nu lasă să se citească oboseala și nici îngrijorarea, deși se află într-un „teatru de război în care inamicul este unul nevăzut… Și, cumva, reușește să ne insufle și nouă speranța că, în curând, vom vedea luminița de la capătul tunelului.

Roxana Nica, asistent medical la Serviciul de Urgență al Spitalului Județean Focșani: „Lupt cu demnitate și onoare. România este casa mea

Are doar 25 de ani și o determinare ce ar putea muta și munții din loc. Roxana Nica este asistent medical la Serviciul de Urgență al Spitalului Județean Focșani și, în calitate de cadru medical din linia întâi, afirmă sus și tare că frica o macină, dar că aceasta pălește în fața vocației sale. „Meseria m-a ales pe mine – spune Roxana, mândră și convinsă încă de pe acum că va ieși la pensie dintr-un spital românesc.

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași: „Fiecare om care se pierde rupe inima cuiva, indiferent dacă are 20 sau 90 de ani…

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași, a fost cea care a ajutat la redeschiderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Suceava, după izbucnirea focarului. Acele zile de fiere, alături de programul infernal de muncă și suferința celor din jur, și-au pus amprenta asupra sa, însă nu au doborât-o. Diana Cimpoeșu este unul dintre cei mai puternici, dar și cei mai empatici medici pe care i-am întâlnit și care nu s-a ferit să ne mărturisească faptul că a plâns de mai multe ori în această perioadă de coșmar. Uneori de durere, alteori de frică, alteori de revoltă…

Dr. Felix Georgescu, medic pediatru la Spitalul Municipal Moreni: „Cea mai mare achiziție în vremuri dificile ca acestea este omul. Omul bun și săritor!

Mulți ne putem imagina cum arată un spital de provincie din România ultimilor ani. Cei mai mulți am aflat condiția reală a spitalelor din țară de când a izbucnit epidemia COVID-19. În acest context tragic, unii dintre medici au ales să spună „Stop joc!, alții – „Fă Rai din ce ai!. Și iată că, sute de telefoane mai târziu, nopți nedormite și zero timp alături de familie, Raiul pe care dr. Felix Georgescu l-a visat pentru micii săi pacienți prinde contur, iar colegii săi au echipamentele necesare pentru a salva vieți.

Larisa Pustiu, asistent medical, Belgia: „Aplaudați pentru voi, nu pentru noi! Noi vă vrem în casă!

Când o asculți vorbind și îi cunoști povestea, n-ai spune că Larisa Pustiu are doar 34 de ani. A plecat din România în urmă cu zece ani și, chiar dacă n-a crezut vreodată că va munci în geriatrie, în Belgia, acum nu și-ar schimba pentru nimic jobul. La muncă, îngrijește zeci de bătrâni, unii dintre ei grav bolnavi, acasă trei copii mici. Are și pacienți, și colegi infectați cu COVID-19, dar nu s-a gândit o secundă să renunțe. Tot ceea ce‑și dorește este ca oamenii sănătoși să stea în casă și să respecte, astfel, munca infernală a cadrelor medicale.

Doina Viziteu, medic primar, medic de urgență, Spitalul Județean Botoșani: „Fără Dumnezeu, actul medical nu poate exista

În aceste zile, suntem cu toții martorii luptei cu un inamic perfid și invizibil. O luptă la care noi asistăm neputincioși, însă pe care cadrele medicale o poartă cu bravură, dar și cu teamă, cu dedicare și bucurie pentru fiecare pacient salvat și cu durere atunci când se produce inevitabilul… Despre toate acestea, dar și despre cum se desfășoară viața unei mame și soții aflate în linia întâi în lupta cu pandemia de coronavirus ne povestește, cu sufletul deschis, Doina Viziteu, medic primar la Spitalul Județean Botoșani.

Dr. Gabriela Florian, medic specialist pediatru la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș, Baia Mare: „În fiecare dimineață, când plec de acasă, mă gândesc dacă mă mai întorc!

De când a izbucnit epidemia de COVID-19, medicii sunt asociați cu militarii care pleacă la război, doar că, în cazul soldaților, soțiile rămân acasă și au grijă de copii. „În cazul familiei noastre, eu și soțul suntem amândoi «pe front», ne povestește dr. Gabriela Florian, al carei soț, medic specialist medicină de urgență, se află în linia întâi. Teama permanentă de a nu-și îmbolnăvi copilul, precum și aceea pentru propria viață îi copleșește zi de zi, însă niciodată nu au luat în calcul „dezertarea.

Revista se poate gasi in retele: Kaufland, Cora, Metro, Carrefour, Auchan, Inmedio, Nis Petrol, OMV.

Citiți, începând de mâine, pe viva.ro, povestea fiecărui medic!

Eroii sunt printre noi! În spatele războiului pe viață și pe moarte cu un inamic perfid se ascund Oameni. 11 medici și cadre medicale care luptă în linia întâi și-au spus povestea, în exclusivitate pentru VIVA! de maiEroii sunt printre noi! În spatele războiului pe viață și pe moarte cu un inamic perfid se ascund Oameni. 11 medici și cadre medicale care luptă în linia întâi și-au spus povestea, în exclusivitate pentru VIVA! de mai
 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter