Evaluarea Națională 2020. Ce subiecte au primit elevii la Matematică

Publicat pe

Miercuri, 17 iunie 2020, absolvenții de clasa a VIII-a au susținut proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale. Examenul a început la ora 9.00 și absolvenții claselor a VIII-a au avut la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele la matematică. Profesorii susțin că subiectele la Matematică au fost concepute în așa fel, încât fiecare elev să poată obține măcar nota 7.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Subiectele la Matematică primite de elevi miercuri în cadrul Evaluării Naţionale sunt de dificultate medie, se poate lua nota 7 foarte uşor, susţin profesorii. Absolvenţii de gimnaziu au susţinut miercuri proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale.

Evaluarea Națională 2020. Ce subiecte au primit elevii la MatematicăEvaluarea Națională 2020. Ce subiecte au primit elevii la Matematică

Subiectele de la Matematică, la Evaluarea Națională 2020

„Subiectele I şi II sunt foarte uşoare, chiar  uşoare decât în anii anteriori. Nu au dificultăţi majore. Asta ar însemna un 7, un 7 se poate lua extrem de uşor. Şi un 5 see poate lua extrem de uşor, ca în fiecare an. Singurele probleme apar la subiectul III, la problemele de geometrie plană şi în spaţiu. Problema de geometrie în spaţiu e mai uşoară, nu ridică probleme. Problema de geometrie plană are două puncte mai  dificile, sp vedem cum vor fi judecate.

Deci, după părerea mea chiar şi nota 8 se poate lua extrem de uşor, chiar 8,50, nota 10 mai greuţ, dar eu mă aştept să fie foarte multe note de 10 la nivelul ţării. Oricum, ministerul s-a ţinut de cuvânt şi a dat la examene subiecte la fel cu cele din testele de antrenament – cele 40 de teste de antrenament – nu a pus nimic din materia de semestrul al II-lea cum era normal să nu pună şi aşa a şi anunţat şi sunt de dificultate mai mică decât în anii anteriori', a explicat profesorul Ştefan Vlaston, potrivit adevărul.ro.

Cum se află rezultatele la Evaluarea Națională în 2020

Ca măsură luată în premieră în acest an, elevii nu vor mai veni la şcoală pentru a afla rezultatele obţinute la examene.

Ei vor primi un cod unic cu ajutorul căruia acestea vor putea accesa notele. Astfel,  la finalul examenului de matematică, elevii vor primi un cod unic cu ajutorul căruia vor intra pe site-ul Ministerului Educaţiei, în 27 iunie, pentru a vedea cum s-au descurcat la cele două probe – de Limba Română şi de Matematică.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Citește și:

Evaluarea Națională 2020. Ce subiecte au primit elevii la Limba și Literatura Română

Evaluare Naţională 2020, sesiunea specială

Este primul an în care e prevăzută o a doua sesiune a examenului de Evaluare Naţională, pentru elevii care nu se pot prezenta la probele scrise din motive medicale. Sesiunea specială va începe din data de 29 iunie.

-29 iunie 2020 – Limba şi literatura română, probă scrisă

-30 iunie 2020 – Matematică, probă scrisă

-1 iulie 2020 – Limba şi literatura maternă, probă scrisă

Examenul la Matematică susținut astăzi a fost a doua probă de la Evaluarea Națională 2020. Luni, 15 iunie, elevii au susținut proba la Limba și literatura română. Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2020 și baremele de corectare vor fi publicate pe edu.ro la ora 15:00.

Primele rezultate la Evaluarea Nationala 2020 se afișează pe 22 iunie.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter