Familiile care nu pot avea copii vor primi vouchere în valoare de 15.000 de lei de la Guvern, pentru fertilizare în vitro

Publicat pe

Familiile care nu pot avea copii vor primi vouchere în valoare de 15.000 de lei de la Guvern, pentru fertilizare în vitro. Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat că, în Programul Național de creștere a natalității, au fost înregistrate peste 5.000 de dosare. 1.000 de familii au primit, deja, acest ajutor din partea Guvernului, iar Gabriela Firea a anunțat că mult mai multe se vor bucura de acest sprijin financiar, pentru ca rata natalității din România să crească.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Familiile care nu pot avea copii vor primi vouchere în valoare de 15.000 de lei de la Guvern, pentru fertilizare în vitro. Aproximativ 2.850 de dosare, adică peste jumătate din cele înscrise în program, au fost deja analizate de comisie. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va oferi suma de 3.000 de euro cuplurilor care nu pot avea copii din cauza infertilității. Persoanele care se pot înscrie trebuie să aibă între 20 și 45 de ani și, pentru a putea efectua procedura de fertilizare in vitro, trebuie să aibă indicația medicală necesară.

Familiile care nu pot avea copii vor primi vouchere în valoare de 15.000 de lei de la Guvern

Mai mult decât atât, cu acordul medicului, femeile singure sau cuplurile se pot înscrie, în decursul aceluiași an, de trei ori. Gradul de infertilitate în România este destul de ridicat, iar Guvernul speră ca, prin acest ajutor financiar, numărul nașterilor să crească, mai ales din cauza faptului că populați începe să îmbătrânească.

„1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea. Datele au fost confirmate astăzi de Asociația Pentru Reproducere Umană din România printr-un studiu la nivel național. În ultimii 5 ani, aproape 2 din 10 femei au avut nevoie de tratamente pentru a putea rămâne însărcinate ', a spus Gabriela Firea, potrivit KANAL D.

Citește și: Ce se întâmplă cu partajul de un milion de euro dintre Alin Oprea și fosta soție, Larisa Uță: „Ea a aplicat mai multe strategii prin care să…’

Citește și: Denis Roabeș va deveni tată prima oară. Soția artistului este însărcinată

Programul lansat va deconta peste 12.000 de proceduri de fertilizare în vitro

Ministrul Familiei Gabriela Firea are încredere în acest program, deoarece, în cadrul unui eveniment organizat de un specialist în infertilitate, a reușit să cunoască femei ce au devenit mame în urma acestor proceduri.

Gabriela Firea a mai adăugat că fondurile de care dispune sunt suficiente cât pentru a deconta 12.500 de proceduri de fertilizare in vitro. Cu toate acestea, dacă va mai fi nevoie, coaliția de guvernare a promis găsirea unor fonduri suplimentare.

Gabriela Firea a anunțat aprobarea legii prevenirii separării copilului de familie

Gabriela Firea a mai declarat faptul că, în Senat a fost aprobată legea prevenirii separării copilului de familie.

Prin urmare, toți copiii vulnerabili vor fi în atenție autorităților, iar proiectul a fost asumat prin PNRR și a primit, la începutul anului 2023, aprobarea Guvernului.

Observatorul Național al Copilului va reprezenta prima bază de date care va cuprinde informații despre toți copiii din România, care se află într-o situație vulnerabilă, urmând că autoritățile locale să primească o finanțare suplimentară în funcție de numărul acestora.

Mai mult decât atât, la nivel local, se vor înființa și consilii comunitare consultative, care vor fi alcătuite din medici, din învățători, din reprezentanți ai societății civile sau din preoți.

FOTO: pexels

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter