Două fetițe din Brașov au fost răpite și violate în mașină de un prieten al mamei lor. Filmul tragediei: "Nu am vrut să le las, dar..."

Publicat pe

Două fetițe din Brașov au fost răpite și violate în mașină de un prieten al mamei lor. În cursul zilei de sâmbătă, la nivel naţional a fost emisă alerta „răpire minori', victime fiind două surori, cu vârste de 10, respectiv 12 ani. Cele două fetiţe din Braşov au fost batjocorite de Constantin Zapan, bărbatul care le-a luat cu voia mamei lor pentru „a le duce la un grătar”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Două fetițe din Brașov au fost răpite și violate în mașină de un prieten al mamei lor. Două fete de 10 și de 12 ani, răpite din Brașov și găsite în județul Prahova, au fost forțate să întrețină mai multe acte sexuale, au stabilit anchetatorii. Agresiunea a avut loc într-o parcare și în interiorul unei localități, iar agresorul este chiar un prieten al mamei.

Două fetițe din Brașov au fost răpite și violate în mașină de un prieten al mamei lor

Din cercetări a reieșit faptul că, în data de 11 noiembrie, în jurul orei 19.00, la domiciliul fetelor, situat în comuna Vama Buzăului, județul Brașov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoștință a concubinului mamei celor două copile, care i-ar fi cerut acordul femeii de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuința sa, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21.00.

Nu am vrut să le las. Aia mică nici nu a vrut să plece, dar a târât-o aia mare, că hai să mergem, stăm acolo. Era respectuos, vorbea frumos, nu pot să zic că era violent, agresiv cu noi sau cu fetele', a declarat mama fetelor.

Am sunat și pe la 11, am sunat și pe la 1, am sunat și pe la 4 fără un sfert, nimic. Telefonul închis, și după aia m-am dus la jandarmi și le-am spus lor și apoi după aia am sunat poliția și s-a dus poliția după ele', a mai spus femeia, potrivit stirileprotv.ro.

Filmul tragediei din Brașov

Întrucât copiii nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu a mai răspuns la telefon, mama a alertat polițiștii. Ulterior, fetele au fost găsite în județul Prahova.

Sâmbătă, în jurul orei 17:00, după ce a fost transmisă „Alerta răpire copil', minorele au fost găsite de polițiști în trafic. Bărbatul care le-a luat de acasă a fost încătușat și dus la audieri. În fața anchetatorilor, acesta și-a recunoscut faptele.

Citește și: Fiica lui Emily Burghelea s-a accidentat la grădiniță:'S-a lovit destul de tare la cap'. Dar altceva o îngrijorează pe vedetă

Citește și: De ce s-a mutat Ramona Olaru din casa lui Cătălin Cazacu:„Am luat și pisicile, e terminat’

Citește și: Ramona Olaru și Cătălin Cazacu au stabilit când vor face nunta:„Trebuie să ne adunăm și să…’

Fetițele din Brașov au fost violate de un individ care figurează în registrul agresorilor sexuali

Potrivit polițiștilor, în urma cercetărilor a reieșit că „bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice și amenințări, ar fi forțat, pe rând, persoanele vătămate minore să întrețină mai multe raporturi și acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului și municipiul Buzău, dar și în localitatea Valea Nicovani din județul Prahova.'

Cele două fete au fost preluate de un reprezentant al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, fiind instituționalizate și internate în regim de urgență.

Mama fetelor a fost de acord cu acest lucru. Copilele frecventau şcoala, iar familia lor nu se afla în atenţia asistenţilor sociali de la primăria comunei unde are domiciliul.

„Se află într-un serviciu social al DGASPC Braşov. Au intrat, încă de azi dimineaţă (duminică dimineaţă – n.r.) într-un program de consiliere psihologică şi terapie. Urmează ca, împreună cu cei de la asistenţa socială din primăria de domiciliu, să facem o anchetă socială, pentru a stabili măsurile luate pentru aceşti copii', au declarat pentru News.ro oficiali din cadrul DGASPC Braşov.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Anchetatorii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol și coruperea sexuală a minorilor. 

Cum se apără cel care a violat fetițele din Brașov

Agresorul a ajuns în cătuşe la Poliţia din Braşov, pentru audieri. Nu e la prima abatere, a mai fost condamnat la zece ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, dar a fost eliberat condiţionat în urmă cu doi ani.

„Eu am mai fost o dată condamnat pentru această faptă pe nedrept. Nimic nu le-am făcut fetelor”, a declarat bărbatul.

Individul a negat totul la intrarea la audieri. Neagă inclusiv condamnarea pe care a ispăşit-o deja. În urmă cu zece ani a fost închis pentru agresiune sexuală cu un minor. A executat doar jumătate din pedeapsă, iar în 2020 a fost eliberat condiţionat.

Poliţiştii vor preleva probe şi din autoturismul bărbatului. Maşina cu care au fost răpite cele două fete a fost adusă de poliţişti de la Vale Călugărească la Braşov. Va fi supusă unei cercetări criminalistice amănunţite, care să ajute la aflarea adevărului.

Recidivistul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Bărbatul care le-a răpit şi violat pe cele două minore, de 10 şi, respectiv, 12 ani, din Vama Buzăului, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Constantin Zapan a fost reținut de oamenii legii sâmbătă seară, după ce a fost prins cu cele două fetițe în mașină, în județul Prahova. Individul fusese eliberat acum doi ani, în 2020, în baza legii recursului compensatoriu, după ce fusese condamnat tot pentru viol.

Potrivit Agerpres, bărbatul fusese eliberat în baza legii recursului compensatoriu din închisoare, loc în care ispășea o pedeapsă pentru viol. Asta au transmis, duminică, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

„Autorul a fost eliberat în luna noiembrie 2020, dintr-o condamnare de 10 ani pentru un viol asupra unei minore, beneficiind de legea recursului compensatoriu şi câştigând 522 de zile. În seara de vineri, a preluat victimele cu acordul mamei fără a le mai aduce înapoi, aşa cum ar fi trebuit. A agresat sexual ambele copile prima dată într-o pădure în apropiere de Întorsura Buzăului, ulterior în judeţul Prahova. (…) Nu ştim, deocamdată, ce intenţii avea cu fetele (după agresiune – n.r.)”, a transmis prim-procurorul Claudiu Sandu.

Conform acestuia, bărbatul, pe numele lui Constantin Zapan, şi-ar fi recunoscut faptele oribile.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că individul ar fi forțat, pe rând, prin exercitarea de constrângeri fizice şi ameninţări, cele două fetițe să întreţină mai multe raporturi şi acte sexuale. Totul s-ar fi petrecut într-o parcare de pe DN10, situată între ocalitatea Întorsura Buzăului şi municipiul Buzău, însă și în localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova, transmite IPJ Brașov.

În urma faptelor sale, Constantin Zapan a fost reţinut pentru 24 de ore. De asemenea, agresorul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Braşov, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi coruperea sexuală a minorilor.


dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter