Gena care îi protejează pe români de coronavirus. Cercetătorii belgieni ne dau speranțe în lupta cu COVID-19!

Publicat pe

Anumite țări de pe planetă sunt mai afectate de noul coronavirus din China, altele mai puțin. În încercarea de a afla răspunsul pentru această situație, cercetătorii de la Universitatea din Gent (UGent) au dezvoltat un studiu, care demonstrează că există o legătură evidentă între o anumită genă – ACE1 – și modul în care evoluează maladia COVID-19, potrivit cotidianului belgian Le Soir.

Gena care îi protejează pe români de coronavirus. Cercetătorii belgieni ne dau speranțe în lupta cu COVID-19!Gena care îi protejează pe români de coronavirus. Cercetătorii belgieni ne dau speranțe în lupta cu COVID-19!

Țările din Europa de Est, precum și țările scandinave, ar fi „favorizate' în lupta cu COVID-19, din punctul de vedere al cercetătorilor belgieni. În țările scandinave, numărul morților este mult mai mic decât media, iar în țările din Balcani, numărul morților este, de asemenea, relativ scăzut. Este și cazul României, în care se înregistrează mai puține victime decât în anumite țări occidentale

În schimb, COVID-19 a lovit devastator în nordul Italiei, în Spania ori în New York. Provinciile belgiene Limbourg și Hainaut au fost, de asemenea, foarte afectate.

Potrivit specialiștilor, cu cât mai mulți cetățeni au polimorfism D al genei ACE1 (polimorfismul fiind variația între indivizi a secvenței de gene), cu atât mai puține decese au fost înregistrate în țara respectivă.

„În general, cu cât mergi mai mult către Europa de Est, cu atât este mai comun polimorfismul D al genei ACE1', spune profesorul Joris Delanghe, citat de Le Soir.

„În același timp, puteți vedea că severitatea epidemiei COVID-19 scade pe măsură ce treci din Europa de Vest către Europa Centrală și de Esta mai spus cercetătorul, citat de cancan.ro.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter