Grecia este în zona roșie! Turiștii români, avertizați să evite 13 insule grecești

Publicat pe

De duminică, Grecia intră în zona roșie, conform deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență , din cauza numărului ridicat de infectări cu COVID. Mai mult, Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor ne recomandă să evităm călătoriile în 13 insule greceşti, inclusiv Mykonos, Santorini și Rhodos.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Conform noilor măsuri CNSU, mii de români sunt acum în vacanță în Grecia și cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină, excepție fac copiii până în 16 ani.  

Indicele de infecție a ajuns în Grecia la 3.47, dacă joia trecută vorbeam de un indice de 2,9 și țara era în zona galbenă, CNSU se va întruni și Grecia va trece în scenariul roșu și asta înseamnă că toții românii nevaccinați care se întorc acasă după vacanță, vor intra în carantină. 

Citește și: Dani Oțil, mesaj cu subînțeles pentru Mihaela Rădulescu, după ce s-a însurat: „Apropo, și la Monaco…’

Citește și: Drama lui Dan Capatos. A suferit un atac cerebral:„Am fost paralizat pe partea stângă’

Citește și: Drama actriței Anca Dinicu, alias Gina Felea din Băieți de Oraș:

Excepție fac copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, care pot prezenta rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, iar cei cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani. Dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) nu vor intra în carantină.

Insulele grecești care ar trebui evitate

Grupul de 13 insule din Marea Egee include şi unele dintre cele mai populare destinaţii turistice, precum Mykonos, Santorini sau Rhodos – care împreună atrag milioane de turişti în fiecare vară.

Recomandarea vine după o creştere puternică a numărului îmbolnăvirilor de COVID-19. Sunt insule pentru care mulţi români au deja rezervări.

Creta, cea mai mare insulă grecească, a fost trecută în zona de culoare roşu închis încă de săptămâna trecută de către ECDC. În zonele închise la culoare de pe harta ECDC (foto sus) se regăsesc regiunile cu risc ridicat de infectare cu SARS CoV-2 și rolul acestor hărți este de a ajuta statele membre ale UE să decidă regulile sanitare de călătorie.

Adjunctul ministrului Protecţiei civile, Nikos Hardalias, a spus că Mykonos şi Ios sunt „la un pas' ca autorităţile să impună restricţii suplimentare şi că situaţia în insulele Zakynthos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros şi Rodos este de asemenea îngrijorătoare.

Condițiile de călătorie în țările cu risc epidemiologic ridicat, modificate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, luni, hotărârea pentru modificarea și completarea hotărârii privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Hotărârea nr. 43 din 01.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 658 din 2 iulie 2021, se modifică și completează după cum urmează AICI.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter