Imaginile din Bergamo care îți dau fiori. Camioane militare transportă zeci de sicrie ale victimelor provocate de coronavirus pentru a fi incinerate

Publicat pe

Miercuri seara, oamenii din Bergamo au fost nevoiți să asiste la niște imagini greu de suportat.

Un convoi de camioane militare a traversat centrul orașului, transportând sicrie cu victime ale coronavirusului. Ele au fost transportante la crematorii de lângă oraș, asta pentru că cel din oraș nu mai are capacitatea necesară. 

Imaginea impresionantei caravane kaki, difuzată de mass media italiene, este o dovadă în plus a modului în care pandemia de coronavirus a lovit provincia Bergamo, cea mai afectată din regiunea Lombardia, cu circa 55 de decese zilnice.

 

Sicriele au străbătut orașul și au avut ca destinația 10 municipii din Italia.

 Potrivit cotidianului local LEco di Bergamo, vehiculele militare au scos circa 60 de sicrie pentru a incinera cadavrele în crematorii din mai multe municipii care s-au oferit să facă acest lucru.

Jumătate dintre coşciuge au fost duse în Modena, care permite incinerările în cimitirul din oraş, potrivit unui acord încheiat între Prefectură şi autorităţile sanitare.

Odată efectuate incinerările, cenuşa va fi transportată din nou la Bergamo, locul de baştină al defuncţilor.

Primarul Bergamo, Giorgio Gori, a mulţumit localităţilor care s-au oferit să ajute.

„Într-un moment tragic, colaborarea şi apropierea voastră sunt nepreţuite', a scris Gori, care a anunţat că cimitirul local nu mai poate gestiona numărul mare de incinerări, dat fiind că majoritatea familiilor defuncţilor au ales această modalitate.

 

În total aproape 3000 de oameni au murit în Italia din cauza noului virus, bilanţ apropiat de cel din China, de unde a plecat pandemia, cu peste 3200 de morţi.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter