Începe TESTAREA COVID-19 în București, 10.514 de persoane. Adrian Streinu-Cercel: "Dacă se va depista vreun caz pe o scară de bloc, toți locatarii vor intra în carantină 14 zile"

Publicat pe

Managerul Institutului „Matei Balș' din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat, joi, la o întâlnire care are loc la Primăria Capitalei, că e nevoie de testarea a 10.514 persoane din București, ca o măsură de prevenție a răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Începe TESTAREA COVID-19 în București, 10.514 de persoane. Adrian Streinu-Cercel: "Dacă se va depista vreun caz pe o scară de bloc, toți locatarii vor intra în carantină 14 zile"Începe TESTAREA COVID-19 în București, 10.514 de persoane. Adrian Streinu-Cercel: "Dacă se va depista vreun caz pe o scară de bloc, toți locatarii vor intra în carantină 14 zile"

„Vorbim de un eșantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureștiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă și, probabil, mâine vorbim despre altceva.(…) Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecție, și încă un test, care să ne spună prezența virusului în circulație. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu. Primăriile trebuie să spele străzile continuu. Unde este curățenie, nu este virus. (…) Vom identifica nivelul de circulație a virusului și zonele în care este necesară intervenția', a spus medicul, citat de Antena3.ro.

Potrivit lui Adrian Streinu-Cercel, o echipă va face în zilele următoare eșantionarea populației și se va stabili care sunt oamenii ce vor fi testați.

„Sectorul 2 are cele mai multe cazuri, în momentul de față. Încărcătură de oameni din blocuri este mare. (…) Nu se pune problema să venim în casa oamenilor. Președintele blocului va chema locatarii în fața blocului. Testul se face în stradă, în afara blocului. Timpul de reacție pentru test este de 15 minute, așa că în 30 minute puteți avea rezultatul prin SMS', a adăugat Streinu-Cercel.

Streinu-Cercel susține că „persoanele selectate pentru testare nu sunt obligate să accepte și au dreptul să refuze testarea” și „dacă se va depista vreun caz pe o scară de bloc, toți locatarii vor intra în carantină 14 zile”.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter