Mai știi metoda de înșelăciune ”accidentul”? Atenție, a revenit, de data aceasta adaptată la contextul coronavirus

Publicat pe

Pe lângă măsurile de protecție pe care trebuie să le luăm în această perioadă împotriva coronavirus, Poliția recomandă să mai fim prudenți într-o privință: tentativele de înșelăciune. Cunoscuta metodă 'accidentul' este acum adaptată la contextul pandemiei. Escrocii se dau drept rude la telefon, anunță că au fost infectați cu COVID-19 și cer bani pentru aparate de ventilație.

Ca și cum perioada pe care o traversăm nu era și așa una extrem de grea și de tensionată, acum nu mai trebuie să ne ferim doar de virus, ci și de escroci. Metoda 'accidentul' a fost adaptată la contextul actual, cel al pandemiei, și deja face victime.

Libertatea a relatat cazul unei femei care a trecut printr-un incident regretabil.

O femeie din Constanța, sunată cu metoda 'accidentul'

Femeia din Constanța a povestit cum a primit un telefon de la cineva care, dându-se drept fiul ei, a anunțat că a fost depistat pozitiv cu COVID-19 și are nevoie de bani pentru un aparat de ventilație. Inițial, la telefon a răspuns mama femeii din Constanța care, firește, s-a panicat îngrozitor. Când fiica acesteia a preluat apelulul, și-a dat seama că ceva e în neregulă.

'Ce mă fac? Sunt disperat că îmi trebuie aparat de ventilaţie. A venit managerul spitalului la mine şi mi-a zis că-mi trebuie 200 de milioane de lei, ca să-mi iau aparat de ventilaţie. Tu ai bani în casă?', acestea au fost cuvintele rostite de persoana de la celălalt capăt al firului.

Femeia i-a cerut 'fratelui' să revină cu telefonul mai târziu, după care s-a asigurat că adevăratul frate este în regulă. Acesta era, desigur, la locul de muncă și nici vorbă de vreun test pozitiv de COVID-19.

Când familia a sunat din nou la ultimul apel primit pe telefonul fix, le-a răspuns un bărbat care s-a recomandat Antonio. Când au cerut să vorbească cu Bogdan, acesta a închis.

Femeia care a fost victima unei tentative de înşelăciune a anunţat poliţia, iar acum se fac cercetări pentru depistarea persoanei care a folosit acest mod de operare, realatează Libertatea.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter