Mărturia dureroasă a unei femei infectată cu coronavirus: „Am avut temperatură ridicată, iar în gât simțeam că am sticlă pisată”

Publicat pe

Mandy Charlton, o mamă de 46 de ani din Anglia diagnosticată cu Coronavirus a povestit pentru Daily Mail simptomele pe care le are: nu sunt deloc îmbucurătoare. 

Temperatura crește brusc la 39 de grade și mi-am simțit corpul ca și cum ar lua foc.' Femeia a fost internată vineri seara într-un spital din Newcastle, iar tratamentul administrat a fost în principal paracetamol și antivirale.

Citește și: Români în Italia. Doi verișori, proprietari de brutărie, dau pâine gratis celor care nu mai au bani să-și cumpere: „N-am putut întoarce spatele Italiei”

Vorbind despre simptome, Mandy, a spus: „Am avut temperatură ridicată iar în gât simțeam că am sticlă pisată. Am dormit aproximativ 20 de ore pe zi. 

Focarul de coronavirus a făcut ravagii în întreaga lume, în Marea Britanie autoritățile se așteaptă la un număr de 55.000 de îmbolnăviri.

Temperatura mi-a crescut brusc de la 37.5 la 39 și am și acum o tuse uscată, ciudată, care doare. Mă durea tot corpul, eu am mai avut gripă înainte dar asta se simte altfel…'

De la spital medicii i-au administrat protocolul de tratament dar apoi au trimis-o acasă la autoizolare.

Citește și: Când se va termina pandemia de coronavirus? „Venirea verii nu va stopa răspândirea noului coronavirus, dar ar trebui să o îngrădească'

Am făcut un atac de panică în momentul în care am auzit că spitalul nu avea nicio ambulanță liberă să mă ducă acasă și că trebuie să aștept 9 ore ca să fie disponibilă una. Am sunat un prieten care m-a ajutat și m-a adus acasă.  Se pare că Mandy s-a îmbolnăvit de la una din fiicele ei care a venit acasă de la școală cu febră, fetița recuperându-se rapid. Despre situația din spitalul englez, Mandy nu are cuvinte de laudă, medicii nu poartă măști, spitalul nu are suficiente halate, perne. Dacă în acest moment ei fac față, peste câteva săptămâni va fi haos.'

Citește și: Propunerea ANPC pe perioada stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Protecția Consumatorilor propune plafonarea prețurilor la produsele de strictă necesitate

În ceea ce privește simptomele pe care le au pacienții, cele mai grave sunt deficiențele respiratorii, unii dintre ei având nevoie de ventilator pentru susținerea respirației, pentru aproximativ 8 zile, dar cei mai mulți se recuperează în maximum 7 zile. Un pacient tipic poate fi infectat timp de cinci sau mai mult fără a prezenta simptome.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter