Măsură pentru a se evita răspândirea coronavirusului: Se interzic slujbele religioase într-un județ din România

Publicat pe

În țară se iau extrem de multe măsuri pentru a nu se răspândi coronavirusul, dat fiind că până la acest moment 49 de persoane au fost infectate, dintre care 22 în București. Astfel, într-o zonă din România s-a luat decizia de a se interzice slujbele religioase.

Ideal ar fi în această perioadă să se evite aglomerația pentru a nu se răspândi și mai tare coronavirusul. Pentru că la biserică obișnuiesc să se adune destul de mulți oameni, s-a luat decizia ca slujbele religioase să fie interzize într-un județ din țară.

Citește și: Primul interviu cu un bolnav de coronavirus din România.Ce simptome a avut și ce i-au spus medicii: 'Să stau liniștit că în 14 zile…'

Este vorba despre județul Maramureș, unde se vor suspenda slujbele religioase până la data de 31 martie, în weekend. Bisericile vor rămâne în continuare deschise, numai că nu se vor mai oficia slujbe religioase.

'Se suspendă efectuarea serviciului religios pentru toate cultele religioase, până la data de 31 martie a.c., în zilele de sâmbătă și duminică. Lăcașele de cult vor rămâne deschise, dar nu vor fi oficiate slujbe religioase', potrivit articolului 3 al unei hotărâri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, notează bzi.ro.

Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum.

Tudor Chirilă a cerut închiderea bisericilor

Zilele trecute artistul Tudor Chirilă a solicitat închiderea bisericilor din pricina coronavirusului, susținând că persoanele în vârstă sunt cele mai sensibile.

‘Firea a inchis teatrele. Bisericile rămân deschise, deși persoanele în vârstă sunt cele mai sensibile la Coronavirus. Din păcate, toata faza asta cu epidemia va fi mai mult un prilej de răfuieli politice decât de acțiuni responsabile’, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Până la acest moment au fost confirmate 49 de cazuri de coronavirus în Romania, dintre care 22 în Capitală.

Sursa foto: pixabay

Citește și: Ce simți dacă ești infectat cu coronavirus.O femeie testată pozitiv a dezvăluit ce simptome a avut: „Dureri de cap, dureri…”

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter