Mesajul președintelui Iohannis pentru românii din Diaspora: "Trebuie să le spunem cu tristețe să nu vină acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula"

Publicat pe

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis românilor din Diaspora să nu vină acasă de Paște, în contextul pandemiei de coronavirus.

Mesajul președintelui Iohannis pentru românii din Diaspora: "Trebuie să le spunem cu tristețe să nu vină  acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula"Mesajul președintelui Iohannis pentru românii din Diaspora: "Trebuie să le spunem cu tristețe să nu vină  acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula"

Șeful statului susține că oricum odată ajunși în țară ar trebui să respecte perioada de carantină și izolare și ar fi destul de complicat având în vedere și că în Europa nu se mai poate circula.

„Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula.

Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?

Așadar, transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate.

Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc”, a spus Iohannis, potrivit digi24.ro.

Totodată, președintele a mai ținut să menționeze că este esențial să înțelegem cu toții gravitatea situației și„este foarte important să nu cădem în panică, să nu cădem în depresie și să ne dăm seama că depinde de noi să îngrădim răspândirea acestei boli, depinde de fiecare dintre noi și de fiecare autoritate pe care o conducem noi'.

„Vă rog să conștientizați nevoia de implicare totală, cu respectarea totală a normelor în vigoare. Este important să ținem contactul și prin acest mediu, și prin videoconferință. Dar, foarte important, și aici vreau să închei prima parte a intervenției mele: stimate colege, stimați colegi, este o situație gravă, este o situație complicată, dar noi, românii, am dovedit că, dacă suntem uniți, dacă lucrăm împreună, putem să trecem cu bine peste orice criză. Mă bazez pe dumneavoastră pe toți să trecem cu bine peste această perioadă dificilă!', a conchis șeful statului.

Sursa foto: Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter