Microbiologiul Alexandru Rafila spune clar și răspicat: "Batistele și fularele NU protejează deloc în fața coronavirusului, iar mănușile se poartă doar în spitale!"

Publicat pe

S-a creat o adevărată isterie și în România, în privința protecției în calea coronavirusului, mai cu seamă că anumite autorități au recomandat diverse accesorii ca alternativă la măștile chirurgicale. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila spune clar și răspicat că nu recomandă purtarea mănușilor decât în unitățile sanitare. Cât despre fular sau batistă medicul spune că nu protejează împotriva COVID-19.

Microbiologiul Alexandru Rafila spune clar și răspicat: "Batistele și fularele NU protejează deloc în fața coronavirusului, iar mănușile se poartă doar în spitale!"Microbiologiul Alexandru Rafila spune clar și răspicat: "Batistele și fularele NU protejează deloc în fața coronavirusului, iar mănușile se poartă doar în spitale!"

„Purtatul mănușilor nu îl recomand decât în unități sanitare. În momentul în care ne-am pus mănuși nu mai suntem precauți. E posibil că virusul să fi circulat în China mai devreme cu o lună decât a fost declarat de către autorități. În SUA au foarte multe cazuri noi, ei au făcut 2 milioane de teste până acum, au o rată de pozitivitate de 15%. Și noi în România avem tot 15%. Peste tot s-a vehiculat că ar fi vorba de o armă biologică. Din ceea ce am citit eu se exclude această posibilitate pentru că tipul de mutații găsite la acest virus nu sunt de natură să trezească suspiciuni, nu este un virus perfect.

Eu zic că sunt șanse să se reducă transmiterea cu venirea căldurii. (…) În iarnă vom avea iar probleme. Nu știu dacă o să ne mai permitem să intrăm în izolare. Dacă o să o mai lungim așa mult, consecințele economice sunt clare”, a spus Rafila, citat de Mediafax.

Microbiologul a punctat faptul că i se pare o greșeală să se recomande batisate sau fulare drept protecție împotriva COVID-19.

„Se poartă mască când suntem răciți și ne deplasăm. Restul populației poate să poarte o mască în funcție de disponibilitate. Este recomandată cea chirurgicală și a doua, una din material de bumbac. Mi se pare o greșeală să se recomande batiste sau fulare care nu protejează în niciun fel, a subliniat Rafila.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter