Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie. Cui trebuie să-i spui "La mulți ani"

Publicat pe

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie. Iată cui trebuie să spui „La mulți ani” pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae. Peste 800.000 de români se sărbătoresc de Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai importanți sfinți din ortodoxie și considerat totodată protectorul planetei noastre.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Numele ,,Nicolae' vine din greacă, de la ,,Nikolaos', ce este compus din cuvintele „nike', ce înseamnă victorie și „laos', ce înseamnă popor. Numele Nicolae înseamnă astfel „învingătorul oamenilor/poporului'. De Sfântul Nicolae, se sărbătoresc aproximativ 800.000 de cetăţeni români, dintre care peste 510.000 bărbaţi şi peste 280.000 femei pentru că poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae.

Numele care se sărbătoresc de Sfântul Nicolae sunt:

 • Nicolae; 
 • Niculai sau Neculai; 
 • Nicuşor; 
 • Niculae; 
 • Nicu; 
 • Nicolaie; 
 • Niculaie; 
 • Nicola;
 • Nicoleta; 
 • Niculina sau Nicolina;
 • Niculiţa sau Neculiţa; 
 • Nicole sau Nikole; 
 • Nicola sau Nikola; 
 • Neculina sau Necolina.

Aceste nume vor primi cele mai frumoase urări și mesaje la data de 6 decembrie, atunci când este sărbătorit Sfântul Nicolae, iar această zi pică în anul 2022 într-o zi de marți.

Citește și: Judecătorul Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef, s-a sinucis la 45 de ani: „Din cauza meseriei de magistrat înnebunești'

Citește și: Ruxi Opulenta a apărut în public cu o cruce pe chiloți. Celia a luat foc: „Este jignire, sfidare și…'

Citește și: Cum gestionează Alina Pușcaș și soțul ei, Mihai Stoenescu, gelozia în căsnicie:„Nu e chiar atât de rău să mai erupă vulcanul’

Cine a fost Sfântul Nicolae al cărui nume se sărbătorește pe 6 decembrie

Sfântul Nicolae a fost episcop de Myra, recunoscut ca sfânt începând cu secolul al XVI-lea. S-a născut în jurul anului 280, într-o familie bogată, în localitatea Patara, în provincia Lichia, din partea asiatică a Turciei de astăzi. 

Se spune că Sfântul Nicolae a salvat de la prostituţie trei surori foarte sărace. Tatăl se gândise deja să le împingă spre desfrâu când Sfântul Nicolae le-a sărit în ajutor, aruncând punguliţe cu bani în camerele fetelor.

Acestea s-ar fi căsătorit la puţin timp după primirea darurilor de la Moş Nicolae. Caracterul anonim al acestor gesturi i-ar fi inspirat pe oameni să îşi ofere daruri de Sfântul Nicolae.

Se mai povesteşte că Sfântul Nicolae ar fi salvat de la naufragiu, prin rugăciune, niște marinari, iar de atunci aceştia îl cinstesc şi îl consideră ocrotitorul lor. Tot atunci, Sfântul Nicolae a înviat un tânăr corăbier care căzuse de pe catarg şi se înecase. De asemenea, în Alexandria, Sfântul Nicolae a vindecat mulţi bolnavi şi demonizaţi.

El a salvat cetatea Mira, tot din Lichia, de foamete, arătându-se în vis unui negustor italian pe care l-a îndemnat să vină să-şi vândă grâul acolo.

Mesaje de la mulți ani de Sfântul Nicolae

„Sper ca Moş Nicolae să-ţi umple ghetuţele cu tot ceea ce ţi-ai dorit'!

„La mulți ani, Nicolae… în viață să te împiedici de un bolovan de NOROC, să calci într-o baltă de FERICIRE, să te stropești din cap până în picioare cu IUBIRE și să fii SĂNĂTOS!' 

„Anul acesta Moş Nicolae nu ţi-a adus mai nimic… doar pe mine, un suflet rătăcit si singur, ce aşteaptă doar un semn pentru a arăta ce are mai bun şi cald.'

„Îți doresc ca de Sfântul Nicolae să ți se împlinească o parte din vise, celelalte să ți le împlinească Moș Crăciun!'

„Moş Nicolae a venit la mine cu dragoste şi speranţă. Eu nu sufăr dacă nu vine încărcat cu daruri pentru cizmuliţele mele. Sunt norocoasă doar să ştiu că el există şi că îmi face familia fericita. Asa ca l-am trimis aseară pe Moş la ţine, să-ţi sufle în ureche fericirea.'

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter