O aeronavă NATO a aterizat, pe Otopeni, cu 45 de tone de echipament medical din Coreea de Sud. Suma plătită de România pentru cele 100.000 de combinezoane de protecție

Publicat pe

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că 45 de tone de echipament medical au ajuns joi dimineață pe aeroportul Otopeni, de la Seul cu o aeronavă NATO, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic. 

„Aproximativ 45 de tone de echipament medical au ajuns în România, de la Seul, Coreea de Sud, cu o aeronavă NATO, după ce MApN a solicitat Capabilităţii de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfăşurarea unei misiuni aeriene de urgenţă', a precizat MApN.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Ministerul Apărării Naţionale, potrivit Digi24.ro. Sum plătită pentru aceste echipamente depășește 155 de milioane de lei.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter