O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 se răspândeşte în Marea Britanie. Sunt deja peste 1.000 de cazuri de infectare

Publicat pe

O nouă tulpină a SARS-CoV-2 a fost identificată în Marea Britanie. Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că cel puțin 60 de autorități locale diferite au înregistrat infecții cauzate de acest tip de coronavirus.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

S-au înregistrat peste 1000 de cazuri de infectare cu noua tulpină a SARS-CoV-2 în Anglia, în ultimele zile. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că este conştientă de noua variantă de SARS-CoV-2 din UK şi că nu există nicio dovadă că tulpina se comportă diferit de cele existente deja.

'Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu o răspândire mai rapidă în sudul Angliei. (…) Iniţial, analiza sugerează că această variantă creşte mai rapid decât variantele existente. (…) Trebuie să subliniez că nu există în acest moment nimic care să sugereze că varianta prezintă un risc mai crescut de a provoca o boală gravă, iar ultimul sfat clinic este că este puţin probabil ca această mutaţie să nu răspundă la un vaccin', a declarat Matt Hancock.

Începând de miercuri, Londra, dar şi părţi din sud-estul Angliei vor fi puse sub o serie de restricţii mai dure. Ministrul Sănătăţii a anunţat că creşterea numărului de cazuri ar putea să copleşească spitalele.  

Citește și: Care sunt efectele adverse ale vaccinului anti-Covid, produs de Pfizer și BioNTech, care va ajunge și în România

Citește și: Cea mai mare dilemă COVID-19 a fost deslușită.De ce unii dintre infectați sunt asimptomatici, iar alţii fac forme grave sau chiar mor

Citește și: Cu ce sechele se confruntă unii dintre pacienții COVID-19, chiar și la două luni de la vindecare

Citește și: Cum funcționează tratamentul pentru COVID-19.Ce greșeli fac bolnavii care se tratează acasă, de pe internet

'În ultima săptămână, am văzut o creştere bruscă a cazurilor, creşteri exponenţiale în Londra, Kent, părţi din Essex şi Hertfordshire… Ca urmare am decis să mutăm Londra, sudul şi vestul Essexului… şi sudul Hertfordshire-ului… la nivelul trei, care reprezintă cel mai mare nivel de alertă', a spus Hancock.  

OMS a fost notificată de nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2

Organizația Mondială a Sănătății a fost notificată, iar oamenii de știință din Marea Britanie fac studii detaliate în aceste momente. 'Autorităţile cercetează semnificaţia acesteia. Avem mai multe variante, virusul evoluează şi se schimbă în timp', a spus Mike Ryan de la OMS în cadrul unei conferinţe la Geneva.

Prof. Alan McNally, expert la Universitatea din Birmingham a făcut un apel la o perspectivă calmă şi raţională asupra apariţiei noii tulpini a SARS-CoV-2.

„Să nu fim isterici. Nu înseamnă că este mai transmisibil, mai infecțios sau periculos. Eforturi uriașe sunt în curs de a caracteriza varianta și a înțelege apariția acesteia.

Este important să păstrăm o perspectivă calmă și rațională asupra tulpinii, deoarece aceasta este o evoluție normală a virusului și ne așteptăm ca noi variante să vină și să plece și să apară în timp”, a precizat McNally pentru BBC.

FOTO: Pixabay

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter