Pandemia aruncă în aer prețurile pe litoralul românesc! Hotelierii vor să recupereze în două luni tot ce au pierdut până acum

Publicat pe

În contextul pandemiei de coronavirus și ca urmare a faptului că, anul acesta, s-a ratat startul la 1 mai pe litoral, hotelierii vor, se pare, să recupereze în scurt timp tot ce au pierdut! Cum? Mărind prețurile…

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Odată cu debutul perioadei de relaxare, vestea că litoralul românesc va începe să primească turiști i-a bucurat pe mulți, însă sechelele post-pandemie vor începe să se vadă curând. Faptul că încă trebuie respectate reguli de distanțare socială atât pe plajă, cât și în restaurante și la terase va genera nu doar probleme mai multe, ci și costuri mai mari!

„Luăm cât mai mult de la cât mai puţini clienţi”

În plus, hotelierii au pierdut deja sume importante, litoralul neputând primi turiștii la început de sezon. Drept urmare, acest lucru se va reflecta în prețurile practicate, deoarece, se pare, prețurile practicate pentru turismul intern vor fi mai crescute decât cele din stațiunile exclusiviste din Bulgaria și Grecia.

„Au un fel de a lucra care funcţionează după strategia: «Luăm cât mai mult de la cât mai puţini clienţi». Nu vreau să-mi supăr colegii, dar ei gândesc după logica: «Hai să mai dam un tun!». Cam aşa a fost situaţia în fiecare an dacă stăm să comparăm tarifele de cazare din România, Grecia şi Bulgaria”, a declarat Ioan Băsea, expert în turism şi proprietar al agenţiei de turism croaziere.net, citat de adevărul.ro.

Citește și: Cum a fost carantina în Dubai pentru Raluca Zenga: „Virusul este încă o amenințare reală care ne pândește, parcă, la cotitură” Ce măsuri de precauție și-au luat ea și copiii / EXCLUSIV

„Prețurile nu se vor diminua”

De altfel, Ioan Băsea este convins că, în contextul pandemiei de coronavirus, care va necesita niște investiții suplimentare, lucrurile nu se vor schimba, ba dimportivă, prețurile urmând a crește.

„Au toate argumentele să ţină preţurile mari pe litoral. Oamenii se tem să plece la distanţă mare, şi atunci vor merge prin România, iar litoralul va fi full. Văd aşa, chiar şi la autorităţi, o tendinţă de a ţine în acest sezon românii acasă, de a ţine banii turiştilor în ţară. Şi decizia de ridicare a restricţiilor de zbor a fost amânată…

În plus, mai este şi chestiunea tichetelor de vacanţă a căror valabilitate a fost prelungită în timpul stării de urgenţă. Acestea pot fi utilizate numai în România. Repet, preţurile nu se vor diminua. Mai ales că hotelierii vor spune că, din cauza condiţiilor de distanţare socială, pot vinde mai puţine locuri.

Un alt argument al lor va fi şi faptul că sunt obligaţi să facă o serie de investiţii legate de păstrarea igienei în hoteluri. Numai că uită că acelaşi lucru îl fac şi hotelierii din Bulgaria sau Grecia”, a mai declarat acesta, conform sursei citate.

Citește și: Fiica actriței Monica Bellucci este uluitor de frumoasă! La 15 ani, Deva Cassel este fotomodel și îi seamănă leit mamei sale

Mai scump în țară ca afară!

Conform unei analize efectuate de către un touroperator de pe piața românească, în acest an prețurile la hotelurile de 3, 4 și 5 stele pe litoralul românesc vor fi mai crescute ca la resorturile din Grecia și Bulgaria. De exemplu, în luna iunie prețurile la cazare într-un hotel de trei stele din Mamaia ajung în medie la 30-50 de euro de persoană pe noapte, dar se pot ridica şi la 70 de euro pe noapte, în regim all inclusive all inclusive.

În Eforie Nord şi Costineşti, o noapte de cazare poate costa între 20 şi 25 de euro pe noapte. Iar asta în condițiile în care, în Bulgaria, o cameră la 3 stele costă doar 20-22 de euro pe noapte, pentru regimul all inclusive achitându-se 5 euro în plus. În Grecia, preţurile se situează la 22-25 de euro, deci practic la jumătate față de cele practicate în România!

În ceea ce privește luna iulie, prețurile vor lua foc la propriu, deoarece în Mamaia o cameră la 4 stele costă 110 euro pe noapte, în timp ce la Sunny Beach (la all inclusive!), în Bulgaria, între 48 și 55 de euro, iar în Halkidiki turiștii plătesc 90 de euro…

Foto: Hepta
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter