Pediatrul Mihai Craiu îi liniștește pe părinții speriați de COVID-19: "Există boli mult mai grave la copil decât coronavirusul!"

Publicat pe

Medicul pediatru Mihai Craiu îi linişteşte pe părinţii care se tem că noul coronavirus i-ar putea îmbolnăvi grav pe cei mici şi spune că „există boli mult mai grave la copil decât coronavirusul”.

Pediatrul Mihai Craiu îi liniștește pe părinții speriați de COVID-19: "Există boli mult mai grave la copil decât coronavirusul!"Pediatrul Mihai Craiu îi liniștește pe părinții speriați de COVID-19: "Există boli mult mai grave la copil decât coronavirusul!"

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

„Când discutăm despre COVID-19 şi copii, există un exces de emoții şi de reacții neașteptate. Am anticipat din luna ianuarie 2020 această accentuare a reacțiilor extreme, de la negare violentă (cu mulți adepți și în România) până la atacuri incontrolabile de panică.

Acest articol din JAMA trece în revistă TOATE cele 48 de cazuri de copii care au ajuns în secții de Terapie Intensivă din SUA și Canada, din cauza agravării bolii, în cadrul unei infecții cu SARS-CoV-2.

Mesajul scurt este că cele 48 de cazuri grave, la copil, au fost observate în martie şi aprilie 2020 (până în 10 aprilie). Atunci existau în SUA aproape 540.000 cazuri confirmate COVID-19 și în Canada peste 23.000.

Au fost, majoritatea acestor spitalizări, la copii anterior bolnavi (83% din aceștia aveau, înainte de spitalizarea actuală, o maladie gravă, preexistentă infecției cu noul coronavirus). Şi au fost doar 2 decese. La peste o jumătate de milion de cazuri confirmate în populația generală.

Există boli MULT mai grave la copil! Atât în SUA, dar mai ales în România…”, a scris medicul Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook, Spitalul Virtual pentru Copii.

Citește și:

Coronavirus și infecția Covid-19 la copii. Cum se manifestă și ce măsuri de precauție trebuie luate

Eroii sunt printre noi! Dr. Felix Georgescu, pediatrul din Moreni care face Rai și din ce nu are: „Cea mai mare achiziţie în vremuri dificile ca acestea este Omul. Omul bun şi săritor!”/ EXCLUSIV

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter