Peste un milion de români vor primi gratis măști de protecție pentru prevenirea infecției COVID-19. Anunțul premierului Orban

Publicat pe

Premierul Ludovic Orban a anunțat, astăzi, că executivul va adopta o Ordonanță prin care este stabilit mecanismul prin care persoanele defavorizate vor primi măști de protecție gratis.

Peste un milion de români vor primi gratis măști de protecție pentru prevenirea infecției COVID-19. Anunțul premierului OrbanPeste un milion de români vor primi gratis măști de protecție pentru prevenirea infecției COVID-19. Anunțul premierului Orban

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

„Hotărârea Parlamentului de adoptare a stării de alertă ne-a complicat existența parlamentul pentru că distribuirea de măsti către persoanele vulnerabile trebuia făcută în baza unui parteneriat între Ministerul Muncii si Poștă, dar, în baza hotărârii a fost mandatat Guvernul prin Ministerul Sănătății', a declarat premierul Ludovic Orban.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că are pregătită Ordonanța de Urgență prin care o sumă de 150 de milioane de lei este alocată pentru achiziționare măștilor.

Conform datelor centralizate de Guvern, 1,1 milioane de români ar urma să primească măști gratis.

„Ministerul Muncii să se uite cu mare atenție să nu omitem vreo categorie', a transmis premierul, în ședința de Guvern.

Conform procedurii, ministerul Sănătății primește datele centralizate de la administrațiile locale cu necesarul de măști, după care, prin Direcțiile de Sănătate Publică va distribui numărul necesar de măști de protecție.

„Trebuie operaționalizată cu viteză maximă', a mai spus Orban.

Anunțul vine în contextul în care populația are obligația de a purta măști, dar sunt foarte mulți cei care nu-și permit acest lucru pentru că un set de măști ajunge să coste peste 100 lei.

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă