Postul Paștelui. Rețetă pentru mâncare de mazăre, de post

Publicat pe

Unul dintre cele mai populare preparate gătite în Postul Paștelui este mâncarea de mazăre. Dacă nu sunteți vegetarieni sau vreți să o preparați și în afara posturilor religioase, puteți adăuga mâncării de mazăre și carne, fie ea de porc sau pui. Este o rețetă simplă, o mâncare ușor de gătit, foarte gustoasă și foarte sățioasă.

Mâncare de mazăre de post – Ingrediente (2-4 persoane)

  • 500 g mazăre congelată/proaspătă
  • 1 ceapă medie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 cartofi medii/1 cartof mare
  • 2 morcovi mici
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 200 ml apă cca
  • 75 ml suc de roșii
  • 1-2 lingurițe rase mărar proaspăt tocat
  • 1 lingură rasă amidon de porumb
  • sare
  • piper

Mâncare de mazăre de post – preparare

  • Curățăm ceapă și usturoiul și le tocam mărunt. Curățăm morcovii și îi tăiem felii subțiri. Curățăm cartofii și îi tăiem în cubulețe potrivite.
  • Punem uleiul într-o cratiță, pe foc mic. Când uleiul s-a încălzit, adăugăm ceapa, usturoiul, morcovii și amestecăm bine. Le călim până când ceapă se înmoaie, apoi adăugăm cartofii
  • Amestecăm pe foc mic încă 1-2 minute și adăugăm 100 ml apă călduță.
  • Când morcovul și cartofii sunt fierți pe jumătate, adăugăm mazărea.
  • Fierbem mancarea, pe foc mediu spre mic, inca cca 10 -15 minute, apoi adaugam apa ramasa, amestecata cu sucul de rosii si amidonul si amestecam bine.
  • Condimentam mancarea de mazare cu sare si piper si o lasam sa fiarba inca 5-6 minute sau pana cand sosul capata o consistenta usor cremoasa. Adaugam marar proaspat tocat, amestecam bine, stingem focul si acoperim mancarea de mazare cu un capac.

sursa: www.lauraadamache.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter