UPDATE: Încă două cazuri de coronavirus în România. Bărbatul din Gorj a fost adus la Institutul Matei Balș din București

Publicat pe

UPDATE: România se confruntă cu alte două cazuri de coronavirus. După ce un bărbat din județul Gorj a fost depistat pozitiv zilele trecute, vineri după-amiază autoritățile române au anunțat alte două cazuri: un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara. Ambii au călătorit recent în Italia.
România are încă două cazuri de pacienți infectați cu coronavirus. Într-o conferință de presă susținută la sediul MAI, Directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, au făcut anunțul oficial.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că este vorba despre un bărbat din Maramureș, de 45 de ani, și despre o femeie de 38 de ani din Timișoara, scrie Libertatea.ro.

Miercuri seară a fost confirmat primul caz de coronavirus în România. Bărbatul este din Gorj și a fost transportat în această dimineață la Institutul Matei Balș din București.

În urma analizelor realizate la Institutul Matei Balș din București, Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a confirmat primul caz de coronavirus din România. Este vorba despre un bărbat din Gorj care a intrat în contact cu italianul care era bolnav de coronavirus.

Pacientul lucra la restaurantul italianului, iar cei doi s-au întâlnit în urmă cu o săptămână atunci când cetățeanul străin a venit în România pentru a-și rezolva mai multe treburi.

Nu este cazul să ne alarmăm, pentru că bărbatul din Gorj se află acum la Institutul Matei Balș, unde este izolat și se află sub supravegherea medicilor. Bărbatul va primi o schemă de tratament și este izolat de restul pacienților. Starea acestuia este una bună în acest moment.

„Bărbatul originar din județul Gorj care a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19, în această seară (miercuri seară – n.r.), a ajuns la Institutul Matei Balș din București în urmă cu scurt timp. Transportul s-a desfășurat în condiții normale pentru astfel de situații și nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane', se arată într-un comunicat emis joi dimineață de Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul din județul Gorj nu prezenta simptome, însă este un curs normal al acestei boli. Poți fi infectat cu coronavirus, dar să nu apare semne ale bolii.

'Suntem din păcate în măsură să vă anunță că în urma testării cetățenilor din Gorj avem primul român infectat. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru încă 33 de teste din acea zonă', a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății, miercuri seară.

Pacientul locuia în casă cu alte șapte persoane, iar acestea au fost testate și rezultatul a fost negativ. Familia bărbatului infectat cu coronavirus va rămâne la domiciliu și nu vor părăsi locuința.

Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că nu s-au mai confirmat și alte cazuri de coronavirus în România la acest moment, potrivit Libertatea.

La acest moment, nu avem și alte cazuri confirmate de români cu coronavirus, dar ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Raed Arafat

Citește și: Cum să ne ferim de coronavirus. Greșelile pe care le facem cu toții

FOTO: Pixabay

Citește ultimele informații despre cazurile de coronavirus din Romania

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter