Procurorii cer arestarea lui Mario Iorgulescu pentru omor, după accidentul în care un tânăr a murit

Publicat pe

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au cerut, luni, instanţei, arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu, pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, în urma accidentului din septembrie anul trecut, în care a murit un tânăr de 24 de ani.

În cazul lui Mario Iorgulescu, care este internat într-o clinică din Italia, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică a faptelor după ce au stabilit că el a intrat cu maşina în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, fără a frâna, „iar în momentul coliziunii pedala de acceleraţie era apăsată la maximum”. Astfel, „inculpatul a fost indiferent faţă de urmările acţiunilor sale, pe care le-a prevăzut, punând în pericol participanţii la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului şi astfel ucigând-o pe victimă cu intenţie indirectă”, susţin procurorii.

Citește și: Ultima oră! Mario Iorgulescu s-a trezit din comă și a fost deconectat de la aparate. A început să mănânce

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti precizează că, în 19 septembrie, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Gino-Mario Iorgulescu pentru ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„În aceeaşi zi, organele de urmărire penală s-au deplasat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti, Secţia ATI, unde suspectul era internat din data de 08.09.2019, pentru aducerea la cunoştinţă a calităţii procesuale şi a acuzaţiilor, însă, dată fiind starea de sănătate critică a persoanei în cauză, această activitate nu a putut fi realizată, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind că nu era oportună realizarea acestei activităţi procedurale”, se arată într-un comunicat al PTB.

În 23 septembrie, el a fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas internat până în 7 octombrie, când a fost externat şi preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, în 31 octombrie, el a fost internat la o altă clinică din Italia, unde se află şi în prezent.

„În continuarea demersurilor de audiere a suspectului şi, implicit, de aducere la cunoştinţă a acuzaţiilor, la data de 02.10.2019 a fost emis un ordin european de anchetă în acest sens, activitatea dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti fiind finalizată de autorităţile judiciare italiene la data de 23.10.2019.

Prin ordonanţa din data de 20.12.2019 a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunoştinţă a noii calităţi procesuale, însă acesta nu s-a prezentat, invocând, prin apărătorii săi, motive de natură medicală, solicitând ca activităţile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internaţională”, arată sursa citată.

Citește și: ULTIMELE VEȘTI despre Mario Iorgulescu: fiul președintelui LPF și-a revenit și locuiește într-o vilă luxoasă din Elveția https://www.viva.ro/vedete-si-evenimente/stiri/ultimele-vesti-despre-mario-iorgulescu-fiul-presedintelui-lpf-si-a-revenit-si-locuieste-intr-o-vila-luxoasa-din-elvetia-2520753

Ulterior, prin ordonanţa din 23 ianuarie a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor, din ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, în omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe şi a fost emis un nou ordin european de anchetă, vizând audierea inculpatului, cu aducerea prealabilă la cunoştinţă atât a calităţii de inculpat, cât şi a schimbării încadrării juridice, activitate adusă la îndeplinire de autorităţile judiciare italiene la data de 12 februarie.

Parchetul Tribunalului Bucureşti precizează că luni, 17 februarie, a fost sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui LPF, Gino Iorgulescu, a provocat în 8 septembrie un accident rutier,pe şoseaua Chitilei, din Bucureşti, soldat cu moartea unui tânăr de 24 de ani.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter