Raed Arafat, precizări despre epidemia de coronavirus COVID-19 în România: „Dacă va creşte numărul cazurilor vor fi internaţi numai cei în stare gravă!”

Publicat pe

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că va urma exemplul țărilor care se confruntă deja cu pandemia de coronavirus COVID-19 și vor fi internați în spital doar cei aflați în stare gravă. Restul oamenilor infectați și care se simt bine, vor fi tratați la domiciliu.

„La un moment dat, când crește numărul cazurilor, ce poate să urmeze este să ajungi să nu mai iei pacienții care au simptome ușoare și să-i lași acasă. Și să-i urmărești acasă. Și să îi urmărești un număr de zile și chiar să nu mai testezi. Îi recomanzi să stea acasă 14 zile și după aceea se întoarce în comunitate. Asta, dacă numărul devine mai mare. În continuare, se va încerca limitarea expunerii și limitarea răspândirii pentru că este foarte important să protejezi grupurile vulnerabile', a explicat Raed Arafat, la „Xtra Night Show'.

Mai mult, Arafat a precizat și cum arată auto-izolarea pentru o persoană care împarte casa cu cineva din grupul vulnerabil.

„Persoana care este infectată va sta într-o cameră. Nu va ieși. Nu va intra în contact direct. I se va aduce mâncare și tot. Spălatul pe mâini, igienă și respectarea regulilor de distanțare. Adică, nu stai mai aproape de un metru, doi metri de o persoană', a mai spus șeful DSU.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter