Ce înseamnă „regula celor 6 secunde" în lupta cu noul coronavirus. Sfatul cercetătorilor pentru a rămâne sănătoși în timpul pandemiei COVID-19

Publicat pe

Cele mai importante măsuri care trebuie luate în timpul pandemiei COVID-19 sunt păstrarea distanței față de alte persoane și spălarea mâinlor și a feței cu săpun și apă caldă. Însă, putem ține cont și de „regula celor 6 secunde”, cum au numit-o cercetătorii pentru a evita contractarea coronavirusului.

Ce înseamnă „regula celor 6 secunde" în lupta cu noul coronavirus. Sfatul cercetătorilor pentru a rămâne sănătoși în timpul pandemiei COVID-19Ce înseamnă „regula celor 6 secunde" în lupta cu noul coronavirus. Sfatul cercetătorilor pentru a rămâne sănătoși în timpul pandemiei COVID-19

Profesorul de chimie Joshua D. Rabinowitz și cercetătoarea Caroline R. Bartman au dezvăluit într-un editorial în New York Times despre importanța „cantității virale” la care se expun oamenii și recomandă „regula celor 6 secunde”.

Ca și în cazul oricărei alte otrăviri, virușii sunt de obicei mai periculoși în cantități mai mari. Expunerile inițiale mici tind să ducă la infecții ușoare sau asimptomatice, în timp ce dozele mai mari pot fi letale”, explică cei doi cercetători, adăugând că „nu toate expunerile la coronavirus sunt similare”.

Intrarea într-o clădire de birouri în care cineva a fost infectat nu este la fel de periculoasă ca o oră petrecută în tren lângă acea persoană, citează Mediafax.

Interacțiunile care nu respectă regula distanței de 2 metri, de exemplu când plătim la supermarket, ar trebui să fie scurte și ar trebui să fie de doar șase secunde.

„În același timp”, susțin cei doi cercetători, „trebuie să evităm reacțiile exagerate de panică la expunerile la doze mici. Îmbrăcămintea și ambalajele pentru alimentele care au fost expuse unei persoane infectate par să prezinte un risc scăzut. Oamenii sănătoși care sunt împreună într-un supermarket sau birou riscă un risc redus atâta timp cât își iau măsuri de precauție, precum purtarea măștilor chirurgicale și distanțarea de oameni’.

Cei doi cercetători sunt de acord că „izolarea totală a societății este cea mai eficientă modalitate de a opri răspândirea virusului, dar este o măsură costisitoare atât din punct de vedere economic, cât și psihologic„.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter