Riscuri și pericole în primul trimestru de sarcină

Publicat pe

Primele luni sunt critice pentru dezvoltarea bebelușului, de aceea multe femei se tem în această perioadă să nu piardă sarcina sau să dezvolte anomalii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

În momentul apariției sarcinii, activitatea hormonală a mămicii se modifică semnificativ, schimbare care aduce cu sine neplăceri precum oboseală sau greață. Pe lângă acestea, există câteva riscuri și pericole grave pe care viitoarele mămici ar trebui să le știe.

Avort spontan

„Este regretabil faptul că aproximativ 10-15 % din sarcini se încheie cu un avort spontan. Dintre acestea, se raportează că aproximativ 90% se întâmplă în primul trimestru. Avortul spontan în timpul sarcinii timpurii poate fi cauzat de infecții, anomalii cromozomiale, tulburări de coagulare sau probleme anatomice ale uterului. Adoptarea unei alimentații echilibrate, efectuarea analizelor preconceptie, exerciții fizice adecvate, evitarea alcoolului și a țigărilor reprezintă factori importanți în conceperea și menținerea unei sarcini sănătoase', afirmă dr. Silviu Istoc.

Sarcina extrauterină

O sarcină ectopică sau extrauterină se întâmplă atunci când un ovul fertilizat este implantat în afară uterului. Una din 50 de sarcini ar putea fi ectopică. Mai mult decât atât, cele mai multe sarcini extrauterine apar în trompa uterină și pot provoca ruperea trompei. Acest lucru poate fi fatal, deoarece provoacă sângerări interne.

Citește și:

Sarcina și sportul. Ce activități fizice sigure îți recomandă kinetoterapeutul

Constipație și diaree

Problemele de stomac în primul trimestru de sarcina sunt destul de frecvente. De obicei, femeile se confruntă cu o constipație ușoară până la severă din cauza modificărilor în alimentație și a consumului frecvent de alimente bogate în fier. Acest lucru poate provoca uneori hemoroizi și scaune sângeroase. Diareea care durează mai mult de 3-4 zile trebuie raportată medicului, în caz contrat poate duce la deshidratare și slăbiciune. Continuă o dietă echilibrată și bea apă suficientă. În cazuri rare, diareea poate fi rezultatul toxiinfectiei alimentare. Ar trebui tratată imediat.

Sângerare neobișnuită

Sângerarea cauzată de implantarea ovulului este frecvența în timpul sarcinii și nu este un lucru îngrijorător. Există, totuși, alte motive, cum ar fi polipii cervicali, sau mai serios, dezlipirea sarcinii de uter, care pot conduce la apariția sângerării. O sarcina ectopică poate provoca, de asemenea, o sângerare pe cale vaginală.

Infecții ale tractului urinar

O infecție a tractului urinar este foarte incomodă în viață oricărei femei. În timpul sarcinii, viitoarea mămică devine extrem de susceptibilă la infecția tractului urinar. Modificările pe care sarcina le cauzează tractului urinar facilitează contractarea unei infecții urinare. În plus, presiunea din uter împiedică drenarea completă a vezicii urinare și acest lucru provoacă de asemenea, infecții. Dacă vei lasă o infecție a tractului urinar netratată, această poate duce la travaliu precoce.

Citește și:

Cum faci diferența între alergie și coronavirus: „Este primul semn distinctiv'

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter