Româncă de 40 de ani, ucisă de un rechin în Egipt. O austriacă a murit pe aceeași plajă, în condiții similare, cu câteva ore înainte

Publicat pe

O româncă în vârstă de 48 de ani a fost ucisă de un rechin, în Egipt, la sud de orașul Hurghada, la Marea Roșie. Femeia a fost găsită foarte aproape de locul unui alt atac, în care a pierit o austriacă. Trupul româncei a fost descoperit la câteva ore după decesul dramatic al femeii de 68 de ani.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Reuters a informat, ieri, că trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit în largul coastei orașului Sahl Hasheesh, la câteva ore după un atac care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani. Atacurile s-au produs la o distanță de 600 de metri unul de celălalt.

Româncă de 40 de ani, ucisă de un rechin în Egipt, Hurghada

Ministerul de Externe din România a confirmat duminică moartea turistei românce, care a fost atacată de un rechin într-o stațiune din Egipt, aflată la sud de orașul Hurghada. Ambasada României la Cairo a luat legătura cu autoritățile egiptene și stabilit circumstanțele în care s-a produs incidentul. Cu câteva ore înainte, la 600 de metri de locul unde a fost descoperit trupul româncei, o austriacă în vârstă de 68 de ani a pierit în condiții similare. Dubla tragedie s-a produs în după-amiaza zilei de vineri, 1 iulie.

Ministerul de Externe din România a transmis prin intermediul unui comunicat că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice care au stat la baza acestora. De asemenea, MAE a menționat că guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona din jurul atacurilor.

Citește și: Romanița Iovan și iubitul ei, Iulian Gogan, nu vor să se căsătorească, dar s-au logodit în secret: „Nu contează vârsta, contează compatibilitatea' / EXCLUSIV

Citește și: Cum arată Alice Cavaleru, soția lui Vladimir Drăghia, în al treilea trimestru de sarcină:„Bebelușa mea crește și am doar…’

Citește și: Cine este și cum arată iubita lui Bogdan Ionescu, ispita de la Insula Iubirii.A uitat-o complet pe Hannelore

Citește și: Câți bani câștigă Oana Zăvoranu din clinica medicală. Vedeta e implicată într-un dosar de șantaj

Atacul a avut loc în staţiunea Sahl Hasheesh, pe plaja hotelului Tropitel, în zona pontonului, loc unde turiştii fac scufundări la mică adâncime – snorkelling.

Românca, în vârstă de 40 de ani, era cazată la un hotel de 5 stele destinat în exclusivitate adulților. Este vorba despre Premier Le Reve Hotel & Spa Sahl Hasheesh, o destinație din Hurghada aflată printre preferințele românilor.

Cu doar câteva ore înainte, în apropiere de locul unde și-a pierdut viața românca, o austriacă în vârstă de 68 de ani a fost ucisă în condiții similare. Atacurile rechinilor în Marea Roşie sunt însă destul de rare. În ultimii 12 ani au mai avut loc trei astfel de tragedii, victimele fiind turişti din Cehia şi Germania.

Austriaca de 68 de ani a luptat până în ultima secundă pentru viața ei

La doar 600 de metri de locul unde românca a fost ucisă de un rechin s-a mai produs o tragedie. O femeie în vârstă de 68 de ani, de naționalitate austriacă, ce trăia de 5 ani în Egipt, alături de soțul ei egiptean, a fost ucisă de rechini în largul apelor Mării Roșii. Austriaca era o înotătoare experimentată și, în pofida faptului că a fost atacată de rechini, a reușit să ajungă totuși la mal, deși, conform surselor, în timpul atacului, a rămas fără o mână și un picior. Imaginile surprinse de turiști în timpul atacului rechinilor sunt terifiante. Aceștia au asistat neputincioși la întreaga scenă.

Femeia în vârstă de 68 de ani a fost transferată la un spital privat local, a menționat pentru Reuters o sursă din cadrul Direcției pentru afaceri sanitare de la Marea Roșie. S-a încercat resuscitarea acesteia, dar a murit din cauza rănilor.

Abonează-mă la newsletter Abonează-mă