Românii cu venituri mici vor primi un ajutor de la stat de 1.400 de lei, pentru plata facturilor

Publicat pe

Românii cu venituri mici vor primi un ajutor de la stat de 1.400 de lei, pentru plata facturilor. Guvernul a anunțat recent că pensionarii, precum și alte categorii de cetățeni vulnerabili, vor primi un ajutor de 1.400 de lei pentru a-și plăti facturile la energie. Banii vor fi acordați în două tranșe și vor putea fi folosiți pentru pentru plata facturilor sau a datoriilor la energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne de foc. Iată ce trebuie să facă persoanele care vor să beneficieze de ajutorul de la stat pentru plata facturilor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Românii cu venituri mici vor primi un ajutor de la stat de 1.400 de lei, pentru plata facturilor. Veste bună pentru persoanele cu venituri mici! Guvernul va acorda un ajutor de de 1.400 de lei pensionarilor și altor categorii vulnerabile, pentru plata facturilor la energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne de foc. Categoriile care vor beneficia de această sumă sunt pensionarii și persoanele cu dizabilități ce au venituri mici, persoanele care primesc ajutor social și familiile care primesc alocație de susținere vor beneficia de un ajutor financiar.

Citește și: De ce nu se găsesc medicamente pentru viroză și gripă și cu ce pot fi înlocuite antiinflamatoarele şi antiviralele lipsă

Citește și: Un elicopter s-a prăbușit în Kiev, lângă o grădiniță. Ministrul de interne, printre cele 18 persoane decedate

Românii cu venituri mici vor primi un ajutor de la stat de 1.400 de lei, pentru plata facturilor

Persoanele care locuiesc la bloc și vor să beneficieze de suma de 1.400 de lei pentru achitarea facturii la energie termică în sistem centralizat, trebuie să se adreseze asociației de proprietari ori de locatari din bloc, pentru ca aceasta să certifice datoria curentă sau restantă, printr-un document numit certificat de validare a datoriei.

Ce condiții trebuie să îndeplinească cetățenii pentru a beneficia de ajutorul de la stat

Ordonanța ce a intrat în vigoare în 2023 prevede ca pensionarii și persoanele cu dizabilități ce au venituri mici, persoanele care primesc ajutor social și familiile care primesc alocație de susținere vor beneficia de un ajutor financiar, care va putea fi folosit pentru plata facturilor sau a datoriilor la energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne de foc.

Potrivit ordonanței nr. 166/2022, de această măsură vor beneficia următoarele categorii de români:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum si pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000lei;
  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la venit minim garantat.

Cum se eliberează certificatul de eliberare al datoriei

– Certificatul de validare a datoriei nu se eliberează automat, ci el trebuie solicitat asociațiilor de proprietari/ locatari, iar cu această ocazie, asociațiile trebuie să ceară beneficiarului de sprijin acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

  • – suma datorată de beneficiarul de sprijin pentru consumul de energie termică furnizată în sistem centralizat;
  • datele de identificare ale asociației de proprietari/ locatari și contul bancar al acesteia;
  • perioada de consum;
  • datele de identificare ale furnizorului de energie termică.

Documentul se poate emite doar pentru beneficiarul de sprijin care figurează în evidențele asociației de proprietari/ locatari, fără a fi permisă emiterea pentru o altă persoană terță.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter