Rutina strictă de care să ții cont de fiecare dată când intri în casă, pentru a elimina orice risc de infectare cu noul coronavirus. Un medic explică ce trebuie făcut, pas cu pas: "Lasă geanta..."

Publicat pe

Panica a pus, ușor ușor, stăpânire pe noi toți. Astfel, că încercăm să ne luăm toate măsurile de precauție pentru a elimina orice risc de infectare cu noul coronavirus. Medicul Manuela Răvescu expune, pas cu pas, tot ceea ce trebuie făcut de fiecare dată când ajungem acasă.

Rutina strictă de care să ții cont de fiecare dată când intri în casă, pentru a elimina orice risc de infectare cu noul coronavirus. Un medic explică ce trebuie făcut, pas cu pas: "Lasă geanta..."Rutina strictă de care să ții cont de fiecare dată când intri în casă, pentru a elimina orice risc de infectare cu noul coronavirus. Un medic explică ce trebuie făcut, pas cu pas: "Lasă geanta..."

Unii dintre noi trebuie să meargă la muncă, alții ies la cumpărături, chiar dacă o dată pe săptămână. Indiferent care ar fi motivul, ideal ar fi să se respecte o rutină strictă de îndată ce ajungem în fața ușii.

„Stropește covorul de la intrare cu o soluție care conține clor, șterge-te bine pe picioare pe covorul îmbibat cu clor înainte să intri în casă, lasă pantofii la ușă pe un alt covor stropit cu clor. Lasă cheile, ochelarii de soare și telefonul pe o tăviță pregătită special. Lasă geanta într-un loc special, pe un șervet de hârtie și mergi direct în baie și spală întâi mănușile, pentru a le putea scoate în siguranță. Dă-le apoi jos cu grijă, astfel încât să nu atingi exteriorul. Pune-le într-o pungă de plastic pregătită dinainte, la fel și masca, apoi leagă pungile. Spală-te bine pe mâini și folosește apoi dezinfectant.

Scoate pungile cu masca și mănușile din casă și aruncă-le atunci când duci gunoiul. Scoate geaca și las-o la aerisit, împreună cu hainele și pantofii pe care i-ai avut afară. Revino la chei, ochelari și telefon și dezinfectează-le meticulos. Dezinfectează geanta. Revino la ușa de la intrare și dezinfectează clanța, yala și întrerupătorul pe care le-ai atins. Spală-te din nou pe mâini și folosește soluție pentru dezinfectare. Ține cont și de faptul că și curățenia în casă trebuie să fie mai riguroasă decât de obicei pentru a scădea cât mai mult șansele de supraviețuire ale virusului', susține medicul dermatolog.

Dezinfectarea mâinilor este absolut esențială, însă nu ar trebui ca aceasta să devină o obsesie, ci doar atunci când este necesar: adică în momentul în care se vine de afară, întotdeauna înainate de masă sau de fiecare dată când se atinge un obiect posibil contaminat, notează digifm.ro.

Sursa foto: unsplash, pexels, pixabay

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter