Sanador face teste pentru coronavirus, la cerere. Un test COVID-19 costă 350 de lei

Publicat pe

Spitalul Clinic Sanador, anunță că de astăzi, 20 martie, testează la cerere populația adultă pentru SARS-CoV-2.

Rezultatul testului este gata în 24 ore și se poate afla pe site-ul clinicii, cu un cod primit în timpul probei.

'Începând de astăzi, testăm la cerere populația adultă pentru SARS-CoV-2 prin RT PCR din exudat nazo-faringian, pe bază de programare la 021 9699.

Locație: Laboratorul de Analize Medicale din Calea Plevnei, nr. 172.

Orar: Luni – Vineri 07.00 – 19.00.

Rezultatele sunt gata în 24h și se pot afla de pe www.sanador.ro cu codul de probă.

Pret: 350 lei.', arată clinica Sanador.

Ulterior, după reacțiile controversate apărute în spațiul online, clinica a revenit cu câteva precizări:

„Sanador a efectuat gratuit, acoperind din fonduri proprii, sute de testări. Este un proces extrem de costisitor, pe care nu-l mai putem susține.

De asemenea, am făcut toate demersurile necesare către Ministerul Sănătății pentru a intra în Programul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile Prioritare. Am dorit și dorim în continuare ca pacienții asigurați să beneficieze de testare fără plată.

Menționăm că încasările sunt folosite pentru acoperirea costurilor cu personalul specializat, alocat exclusiv acestui scop, dar și pentru echipamente, dezinfectanți și achiziția de noi kituri. Dorim cu putere să venim în sprijinul oamenilor și în acest sens am pus la dispoziție spații și aparatură, am suplimentat rigorile în privința igienei, controlului și a triajului.

Credem că în acest context unic de pandemie orice acțiune este importantă.

Rămânem deschiși la orice colaborare pentru a ușura situația oamenilor care au nevoie de testări', a transmis Sanador pe pagina de Facebook.

Metoda testării este utilizată în toate spitalele din România, cea prin RT PCR din exudat nazo-faringian.

Programările se fac la numărul de telefon 021 9699. Testarea are loc în incinta Laboratorului de Analize Medicale din Calea Plevnei, nr. 172, în intervalul orar 07.00 – 19.00, de luni până vineri.

Prețul este de 350 lei.

Grupul de comunicare strategică a anunțat, vineri, că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter