Scrisoarea impresionantă a unei fetițe dintr-un centru de plasament: "Dragă COVID-19, mie îmi place să merg la şcoală... Te rog, pleacă!"

Publicat pe

O fetiță de 12 ani instituționalizată într-un centru de plasament din Iași a scris, cu ingenuitatea vârstei, o scrisoare emoționantă adresată COVID-19, prin care roagă boala să plece…

Ramona este o fetiță în vârstă de 12 ani care trăiește într-o casă de copii din Iași, iar acum lipsa unei familii este dublată și de imposibilitatea de a-și vedea prietenii și colegii. Drept urmare, micuța s-a gândit că, dacă îi scrie o boală teribilului virus COVID-19 va reuși să-l înduioșeze și să-l facă să „plece”, pentru ca ea să își poată relua activitatea.

Scrisoarea Ramonei a fost făcută publică pe contul de socializare de către Mădălina Turza, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, care, impresionată, a scris la rândul său un mesaj în care i se adresează fetiței:

„Ramona este o fetiță de 12 ani dintr-un centru de plasament din Iași. Ea îl roagă pe Covid să plece pentru că îi lipsesc colegii și doamna învățătoare. Știu draga mea că îți este greu să nu te poți bucura de primăvara de afară, dar te rog să nu te superi pe mine, pe noi oamenii mari, care încercăm doar să vă protejăm. Să nu fii tristă!
Așa de mult mi-a ajuns la suflet scrisoarea ei și, deși știu că personal nu pot să-l alung pe Covid, știu totuși că noi toți împreună PUTEM să facem asta. Mulțumesc copil bun și drag!”.

Eu vreau să ies, să mă întâlnesc cu colegii şi să nu-mi mai fie frică

Iată, mai jos, impresionantul mesaj al Ramonei, care, cu siguranță, reprezintă dorința oricărui copil din România în aceste clipe:

„Dragă COVID-19

Sunt Ramona. Mie îmi plece să merg la şcoală, să mă întâlnesc cu copiii şi d-na învăţătoare. De când ai început să-ţi arăţi <> asupra noastră nu am mai mers la şcoală. Lucrul bun este că facem lucruri frumoase şi la Centru, am aflat încă o dată că igiena personală şi curăţenia sunt importante. Dar eu vreau să ies, să mă întâlnesc cu colegii şi să nu-mi mai fie frică. Sunt convinsă că de Paşte se va întâmpla o minune iar tu vei fi o amintire. TE ROG PLEACĂ!!! Ramona”

Foto: Facebook


Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter