Cum s-a vindecat de coronavirus un jurnalist CNN. A povestit pas cu pas fiecare simptom: "Trebuie să respiri adânc și când te doare. Trebuie să lupți cu infecția"

Publicat pe

Jurnalistul CNN Chris Cuomo, fratele guvernatorului statului New York, povestește prin ce a trecut din momentul în care a fost diagnosticat cu noul coronavirus și oferă câteva sfaturi cu privire la modul în care ar putea fi învins acest virus.

Cum s-a vindecat de coronavirus un jurnalist CNN. A povestit pas cu pas fiecare simptom: "Trebuie să respiri adânc și când te doare. Trebuie să lupți cu infecția"Cum s-a vindecat de coronavirus un jurnalist CNN. A povestit pas cu pas fiecare simptom: "Trebuie să respiri adânc și când te doare. Trebuie să lupți cu infecția"

Chris Cuomo susține că sceretul pentru a scăpa de coronavirus stă chiar în voința persoanei infectate. Bărbatul povestește prin ce stări a trecut și sfătuiește oamenii să nu rămână țintuiți la pat, ci să încerce să lupte din răsputeri împotriva bolii.

Iată ce am aflat, iată care e secretul să scapi de acest virus. Nu are legătură cu o pastilă sau un sirop. Are legătură cu voința ta. Virusul ne vrea la pământ, vrea să îl luăm. Cu excepția câtorva norocoși, care nu au simptome foarte grave, ceilalți care îl luăm vom trece prin stări cum nu am mai avut niciodată în viața noastră. Pe zile și în valuri.

Citește și: Legătura neașteptată dintre COVID-19 și lactatele de băut.Specialiștii susțin că probioticele ne-ar putea ajuta în lupta anti-coronavirus

Jurnalist: „Dacă te lupți cu acest virus, trebuie să faci și cel mai mic efort posibil”

Vechea abordare, că trebuie să stai în pat când te îmbolnăvești, sună bine. Dar dacă te lupți cu acest virus, trebuie să faci și cel mai mic efort posibil, credeți-mă, am trecut prin asta. Nu poți să rămâi acolo. Pentru că fiara nu rămâne la fel, se schimbă.

Chiar dacă febra cedează, corpul te doare atât de rău, pentru că virusul nu vrea să te miști. Deloc. Așa poate ajunge în plămâni. Simt cum îmi strânge pieptul. Când am făcut radiografia, am văzut imediat cum s-a infiltrat. Nu aveam de gând să fac show-ul în seara aceea, eram terminat. Mă scăldam în transpirație. Și 12 ore mai târziu, eram în același loc, nu am închis un ochi. Eram moale și speriat”, a declarat Chris Cuomo, citat de digi24.ro.

Citește și: Cum te poți infecta cu noul coronavirus chiar dacă stai în casă și nu intri în contact cu nimeni.Sfaturi utile pentru a evita orice risc

Jurnalistul relatează și sfaturile primite din partea unui medic, specialist în pneumologie, pentru a depăși perioada de criză și pentru ameliorarea simptomelor.

„Am primit un telefon, de la prietenul unui prieten al unui prieten. Și doctorul ăsta, specialist în pneumologie, mi-a dat cheia. Zice: Am auzit că vrei să ții infecția departe de plămâni. E deja acolo, ti-am văzut radiografia. Și ai temeri justificate, dar ai o abordare greșită. Nu poți să aștepți să scapi de ea. Trebuie să lupți cu infecția, dar nu metaforic. Trebuie să faci lucrurile care te vor ajuta să scapi de acest virus. Trebuie să respiri adânc și când te doare. Poți să faci temperatură mare timp de cel puțin 10 zile. Trebuie să te înfofolești, să bei multă apă, să iei paracetamol. Și să lupți, să cobori febra cum poți. Durerea din piept te dărâmă. Te face mic. Iar COVID se bazează pe faptul că tu nu vei face nimic, pe indolența ta, vrea să stăm pasivi, pe spate, să nu facem nimic. Așa că răspunsul trebuie să fie că vom face tot ce putem.

Stau pe o parte, stau pe burtă, mă ridic, îmi fac exercițiile de respirație.  Știu că e în plămânii mei. Dar nu voi pierde în fața acestei chestii. Nu pot să le fac asta soției și copiilor mei și tuturor celor cărora le pasă de mine. Și nu mă duc  la spital pentru ceva ce pot să evit. Dacă-l pot evita. De aceea încerc să muncesc, să-mi fac treaba, e o motivație', a conchis el.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Ce trebuie să facem atunci când ne întoarcem acasă de la cumpărături.Sfaturi practice de la dermatolog pentru a evita îmbolnăvirea cu noul coronavirus

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter