Sergiu Sgurescu, primul român diagnosticat, dar și primul vindecat de coronavirus face declarații surprinzătoare: ”Nu am avut simptome”

Publicat pe

Pe data de 26 februarie, Sergiu Sgurescu era primul român infectat cu coronavirus. Tânărul de 25 de ani, din Gorj, a fost transportat la Spitalul Matei Balș din București și testat pozitiv cu COVID-19. Sergiu, primul român vindecat de corona virus, a făcut primele declarații despre situația prin care e trecut.

Sergiu, în vârstă de 25 de ani, a fost primul român infectat cu coronavirus și tot el a fost cel care a fost primul vindecat. Tânărul a fost externat pe data de 1 martie, însă nu a putut merge la familie, pentru că aceștia se aflau în carantină.

Sergiu Sgurescu a declarat că se gândește că nici nu a avut coronavirus.

„Nu am avut simptome, nu am avut absolut nimic. Eu cred că nici nu am avut coronavirus. Probabil a fost o greșeală ceva, mă gândesc. Nu e chiar aşa de rău cum se pare. Şi dacă e să fie, până la urmă e o răceală, o gripă care se poate vindeca, adică nu e aşa rău. Nu trebuie să fie panică aşa mare, pentru că e o răceală care se tratează', a spus Sergiu, primul român vindecat de coronavirus, pentru Mediafax.

Citește și: Fostul medic al lui Michael Jackson, Alexie Ion, spune cum să scapi de coronavirus: 'Hipocloritul cu care albiți rufele…'

Unii pacienți pot fi asimptomatici

Declarațiile lui Sergiu Sgurescu sunt surprinzătoare și nu sunt nici pe departe valabile pentru fiecare pacient diagnosticat cu coronavirus. Ca orice boală, și aceasta se manifestă diferit de la pacient la pacient, fiind și cazuri foarte grave. De asemenea, autoritățile au spus deja că avem de-a face cu pacienți asimptomatici de coronavirus care, practic, nu dezvoltă o boală, dar sunt purtători. Mai exact, pot împrăștia virusul cu maximă ușurință. Este un fapt certificat că virusul COVID 19 este unul foarte contagios și care se transmite cu ușurință.

Citește și: Mesajul viral al unei asistente pentru românii care s-au întors din Italia de teama coronavirusului: „Aveți un tupeu incredibil, o nesimțire fără margini…”

FOTO: Facebook

Sergiu Sgurescu, primul român diagnosticat, dar și primul vindecat de coronavirus face declarații surprinzătoare: 'Nu am avut simptome'Sergiu Sgurescu, primul român diagnosticat, dar și primul vindecat de coronavirus face declarații surprinzătoare: 'Nu am avut simptome'
 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter