Simptomul mai puțin cunoscut al infecției COVID-19. A fost descoperit recent și trebuie să apelezi la medic dacă observi această schimbare

Publicat pe

Temperatura ridicată și tusea uscată sunt două dintre cele mai întâlnite simptome în rândul pacienților infectați cu COVID-19, însă medicii au identificat încă o semn al contractării noului coronavirus, care trebuie să te trimită urgent la medic dacă apare: buzele albastre.

Simptomul mai puțin cunoscut al infecției COVID-19. A fost descoperit recent și trebuie să apelezi la medic dacă observi această schimbareSimptomul mai puțin cunoscut al infecției COVID-19. A fost descoperit recent și trebuie să apelezi la medic dacă observi această schimbare

Potrivit NHS (Serviciul Naţional de Sănătate) tusea uscată continuă şi febra sunt două dintre principalele semne însă, pacienţii care s-au recuperat de COVID-19 au menţionat multe alte simptome pe care le-au experimentat în timpul îmbolnăvirii, printre care şi durerile de cap şi pierderea mirosului sau a gustului.

Colorarea buzelor în albastru este, însă, un alt semn că ai fost infectat cu noul coronavirus. Acest aspect indică pneumonia, o complicaţie a coronavirusului sever, ceea ce înseamnă că trebuie să mergi direct la spital, informează The Express.

NHS descrie pneumonia ca fiind 'o umflătură a ţesutului unuia sau ambilor plămâni'. De asemenea, au adăugat că 'la capătul tuburilor respiratorii care se regăsesc în plămâni se regăsesc mici săculeţi cu aer. Dacă ai pneumonie, aceştia se inflamează şi se umple cu lichid'.

Simptome comune ale pneumoniei sunt tusea şi dificultatea de a respira, dar şi colorarea buzelor, acestea devenind albastre, ceea ce semnalează lipsa oxigenului din sânge. Experţii NHS avertizează că oricine observă acest semn să meargă de urgenţă la spiral sau să ceară îngrijiri, citează csid.ro.

Bineînţeles, pneumonia nu este singura afecţiune care duce la albăstrirea buzelor, ci şi şocul septic, probleme ale inimii sau plămânilor pot provoca şi ele lipsa oxigenului şi schimbarea culorii pielii.

Citește și:

Legătura neașteptată dintre COVID-19 și lactatele de băut. Specialiștii susțin că probioticele ne-ar putea ajuta în lupta anti-coronavirus

Șefa secției ATI de la Spitalul Gerota s-a vindecat de COVID-19, după o lună cruntă de internare. Alida Moise, primele declarații: 'Medicina românească a realizat un succes enorm'

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter