Situație bizară pe aeroportul din Atena: pasagerii dintr-un avion nu aveau COVID-19 înainte de decolare, dar mulți au fost pozitivi la aterizare. Explicația autorităților

Publicat pe

Situație bizară, cu accente tragi-comice pe aeroportul din Atena: 12 dintre cele 91 de pacienți care nu aveau COVID-19 când s-au urcat în avion, în urma testelor efectuate înainte de decolare, au fost depistați pozitivi la finalul zborului.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Cazul ciudat a avut loc recent într-un avion al companiei Qatar care zbura la Atena. Pasagerii au fost testaţi înainte de zbor pentru a se vedea dacă sunt infectaţi cu coronavirus şi toate rezultatele au ieşit negative, potrivit mirror.co.uk.

Surpriza neplăcută a apărut la aterizarea aparatului de zbor, atunci când pasagerii cursei Doha-Atena au fost din nou testaţi şi o parte dintre ei au ieşit pozitiv pentru COVID-19.

Situație bizară pe aeroportul din Atena: pasagerii dintr-un avion nu aveau COVID-19 înainte de decolare, dar mulți au fost pozitivi la aterizare. Explicația autoritățilorSituație bizară pe aeroportul din Atena: pasagerii dintr-un avion nu aveau COVID-19 înainte de decolare, dar mulți au fost pozitivi la aterizare. Explicația autorităților

Autorităţile elene spun că 12 oameni au contractat virusul pe timpul călătoriei, arată testele finalizate luni, restul călătorilor fiind sănătoşi. 

Printre persoanele testate pozitiv se află nouă cetăţeni pakistanezi care locuiesc în Grecia, doi greci care trăiesc în Australia şi un membru al unei familii greco-japoneze. Aceste persoane vor fi plasate în carantină într-un hotel timp de două săptămâni, precizează autoritățile elene.

Drept urmare, Grecia a suspendat toate zborurile dinspre şi către Qatar. 

„În urma acestor cazuri epidemiologice, zborurile dinspre şi spre Qatar sunt suspendate până pe 15 iunie”, au precizat grecii.

Până pe 1 iulie, doar 2 aeroporturi sunt deschise

Grecia a anunţat deschiderea aeroporturilor din Atena şi Salonic pentru turişti din 29 de ţări, între care 15 din Uniunea Europeană, începând cu 15 iunie.

Între 15 şi 30 iunie, avioanele nu vor putea ateriza decât în cele două oraşe. Celelalte aeroporturi regionale şi cele de pe insulele greceşti nu vor fi redeschise decât pe 1 iulie.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter