Situație disperată în Suceava! Gravidele nu sunt primite în nici un spital și sunt sfătuite să nască acasă: "Suntem priviţi ca şi cum am fi ciumaţii ţării!"

Publicat pe

Situația este disperată la Suceava. Județul este în carantină totală, nimeni nu intră și nimeni nu iese fără un motiv bine întemeiat, verificat de Poliție. Situația a scăpat de sub control aici și numărul victimelor COVID-19 crește de la o zi la alta. Maternitatea din oraș este închisă și femeile aflate pe ultima sută de metri cu sarcina nu sunt primite nicăieri, ba chiar sunt sfătuite să nască acasă.

Situație disperată în Suceava! Gravidele nu sunt primite în nici un spital și sunt sfătuite să nască acasă: "Suntem priviţi ca şi cum am fi ciumaţii ţării!"Situație disperată în Suceava! Gravidele nu sunt primite în nici un spital și sunt sfătuite să nască acasă: "Suntem priviţi ca şi cum am fi ciumaţii ţării!"

Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou' este închis, la fel şi clinicile private din jur. Mediafax a prezentat cazul unei femei gravide în 37 de săptămâni, care imploră autoritățile să redeschidă maternitatea.

„Au fost denumite câteva spitale care pot să preia cazurile de urgenţă, dar acestea nu mai fac faţă, iar urgenţe înseamnă doar atunci când ţi se declanşează naşterea. Nu suntem primite nicăieri în ţară deoarece provenim din judeţul Suceava, un judeţ cu cele mai multe cazuri de infestări, de coronavirus, aşadar suntem priviţi ca şi cum am fi ciumaţii ţării, iar autorităţile nu au luat nicio măsură, ne-au sugerat să naştem acasă, să căutăm moaşe care să poată să ne ajute, a povestit Ioana, însărcinată în 37 de săptămâni, cu risc de naștere prematură.

Gravidele din Suceava cer ajutor autorităţilor.

„Rugăm autorităţile să ia o măsură, să redeschidă maternitatea, dacă acest lucru nu este posibil rugăm să denumească o altă maternitate care să preia toate cazurile gravidelor din Suceava”, spune Ioana.

Naşterea acasă sugerată de autorităţi este foarte periculoasă însă, atât pentru mamă, cât şi pentru făt.

Femeile gravide din Suceava sunt redirecţionate însă spre alte spitale, precum cele din Fălticeni, Rădăuţi, Botoşani sau Iaşi, dar că aici nu sunt primite.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter