Tradiții și obiceiuri de Sfinții Petru și Pavel. Ce NU e bine să faci astăzi

Publicat pe

Astăzi, 29 iunie, se sărbătoresc Sfinții Petru și Pavel, iar această zi aduce o serie de tradiții și obiceiuri. Iată ce este bine și ce nu este bine să faci.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Luni, 29 iunie, credincioșii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sărbătoare care vine cu numeroase obiceiuri și tradiții. De asemenea, astăzi este o dată importantă și din punct de vedere al credințelor populare.

Sfinții Petru și Pavel au fost doi dintre cei 12 apostoli al lui Iisus Hristos. Aceștia sunt sărbătoriți împreună, în data de 29 iunie, deoarece cei doi au murit în aceeași zi.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai iubiți sfinți din prăznuit în calendarul ortodox. Ce nu ai voie să faci

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Petru și Pavel

În această zi, la biserică se duc colaci, lumânări, mere care sunt sfințite și apoi dăruite oamenilor nevoiași, iar acest lucru aduce spor și sănătate în casă.

De asemenea, din această zi cucul și privighetorile nu mai cântă.

Astăzi nu se scutură merii, pentru că se spune că respectarea acestei datini duce la ocrotirea ogoarelor de grindină.

Oamenii pistruiaţi trebuie să se spele pe faţă cu apă la miezul nopţii, când cântă cocoşul; tradiţia spune că respectând acest ritual, pistruii nu se mai înmulţesc.

Conform tradițiilor de Sfinții Petru și Pavel se spune că dacă fulgeră și tună astăzi, nucile și alunele vor fi viermănoase.

Pentru a fi feriți de rele, în această zi, oamenii trebuie să poarte la ei usturoi și pelin în buzunare.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de SÂNZIENE (Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul). Ce nu trebuie să faceți astăzi pentru că aduce ghinion

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter