Turist, nevoit să plătească separat gheața din paharul cu suc, la Mamaia. Cât a costat

Publicat pe

Un turist care a fost recent pe litoralul românesc a fost șocat atunci când a găsit pe nota de plată și gheața din paharul cu suc pe care l-a băut la o terasă din Mamaia. În această vară au tot circulat informații legate de prețurile ridicate de pe litoralul românesc, mai ales în comparație cu Grecia, dar gheața din paharul cu suc, ce trebuie plătită separat, le-a întrecut pe toate!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Dacă până nu demult circulau glume referitoare la prețul unei felii de lămâie din paharul cu apă, trecută întotdeauna pe bon, la terasele de pe litoralul românesc, spre deosebire de greci sau bulgari, cărora nu le trece prin cap așa ceva, de data asta gheața este problema. Atenție, așadar, când vreți să beți un suc rece vara, pe litoral!

Cât costă gheața din paharul cu suc, în Mamaia

La sfârșitul săptămânii trecute, pe rețelele de socializare au apărut câteva fotografii cu bonuri fiscale de la un bar din stațiunea Mamaia. Acest local a luat bani clienților inclusiv pentru gheața din pahare.

Un turist a comandat o băutură carbogazoasă cu gheață și a plătit pentru doar o sticlă 0.5 litru de suc un preț de 10 lei, iar gheața din pahar l-a costat încă 3 lei.

Toată băutura a avut prețul de 13 lei, însă este culmea faptul că prețul pentru gheața din paharul cu suc a reprezentat 30% din prețul băuturii, adică 3 lei pentru doar 200 de grame de gheață.

Prețurile sunt unele foarte mari pe litoralul românesc, astfel că Asociația pentru Protecția Consumatorilor s-a autosesizat și a început să analizeze foarte atent prețurile uriașe de pe litoralul românesc, potrivit spynews.ro.

Citește și: Ruby a ajuns de urgență la spital. Ce a pățit, de fapt, cântăreața:'M-a dărâmat, mi-a amorțit tot corpul'

Citește și: Soprana Irina Baianț se iubește cu un bărbat celebru de la Antena 1.Cu cine și-a refăcut viața după despărțirea de Doru Todoruț, de la Deepcentral

Ce prețuri mai sunt la terasele din Mamaia

Prețurile au explodat în sezonul estival. O porție de ciorbă de burtă a ajuns să coste 32 de lei, iar costul unui platou cu sarmale este 49 de lei.

Fotografia unei note de plată, publicată pe internet ca fiind primită în acest sezon estival în stațiunea Mamaia, a stârnit un val de indignare pe internet.

Nota de plată pentru două cafele, o băutură răcoritoare, o bere și două pizza a fost de 215 lei.

Clientul ghinionist a trebui să plătească 25 de lei pentru bere și 80 de lei pentru o pizza. În postare nu se precizează restaurantul care a emis nota de plată și nici data.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor a postat, recent, o poză, în care apare oferta de lux a restaurantului. Internauții au fost șocați și au lăsat zeci de mesaje acide.

O nouă taxă este pe cale să îi alunge pe turiștii care și-au plănuit concediul în Mamaia în acest sezon estival. Deși plajele sunt aproape pustii din cauza prețurilor exorbitante și a condițiilor precare, există sectoare de plajă unde a fost introdusă taxa de duș.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România atrage atenția asupra anomaliilor descoperite de-a lungul timpului pe litoralul românesc. Una dintre acestea este 'taxa de duș' care costă 5 lei pe unele sectoare de plajă din Mamaia.

Cea mai gravă problemă este faptul că mulți operatori de plaje nu au realizat facilități necesare pentru turiști cu privire la grupuri sanitare racordate la canalizare, ci au improvizat aceste facilități prin folosirea acelor cutii de metal cunoscute cu denumirea de toalete ecologice'.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter