Un emisar special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) atenționează: "Până în iunie, vom avea un miliard de cazuri de coronavirus"

Publicat pe

Experții Organizției Mondiale a Sănătății spun că, până în iunie, se vor înregistra aproximativ un miliard de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Pandemia de coronavirus a luat amploare într-un timp scurt. Dacă s-a ajuns la 100.000 de infectări în două luni, în doar trei zile s-a făcut saltul uriaș de la 300.000 de 400.000. În prezent, sunt peste 440.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Având în vedere cifrele îngrijorătoare, emisarul special al OMS, David Nabarro, a declarat într-un interviu acordat revistei Fortune că se așteaptă „la un miliard de cazuri până în iunie', notează spynews.ro.

OMS, acuzată că a alertat prea târziu lumea în legătură cu noul coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății este acuzată că a dat prea târziu alerta în lume cu privire la COVID-19. Mobilizarea planetară a fost lansată abia după 11 martie, când s-a declarat pandemie, când deja virusul își făcuse cuib în Europa.

Nu puțini sunt cei care cred că motivul pentru care OMS a întârziat să dea alarma a fost pentru a nu deranja China, care era tot mai activă în cadrul diverselor instanţe ONU, conform stirileprotv.ro.

'În pofida faptului că este un lucru larg cunoscut că răspunsul Chinei a fost opusul transparenţei – Guvernul subestimând numărul de cazuri şi intimidând avertizorii de integritate -, directorul general al OMS a aplaudat 'transparenţa' Beijingului', a menționat profesorul în Sănătate Mondială de la Universitatea din Drexel Joe Amon.

Prin această acțiune, 'OMS a dat semnalul că epidemia poate că nu este atât de gravă', a conchis el.

Sursa foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter