Veste-bombă din Israel: vaccinul împotriva coronavirus ar putea fi gata în două săptămâni

Publicat pe

Ofir Akunis, ministrul israelian al Știintei și Tehnologiei, a declarat că oamenii de știință din Israel sunt pe ultima sută de metri cu dezvoltarea unui vaccin pentru noul coronavirus din China, COVID-19.

Akunis a precizat că, din momentul în care vaccinul este gata, mai durează 90 de zile pentru a finaliza procesul de reglementare și ceva mai mult până când va ajunge pe piață, noteaza The Jerusalem Post.

„Felicitari MIGAL (Institutul de cercetare din Galileea) pentru aceasta descoperire interesanta”, a spus Akunis. „Sunt increzator ca vor avea loc progrese rapide, care sa ne permita sa oferim un raspuns necesar la amenintarea globala grava a COVID-19”, a adaugat Akunis, citat de ziare.com.

De patru ani, o echipă de oameni de știință de la MIGAL dezvoltă un vaccin împotriva virusului bronșitei infecțioase (IBV), care provoacă o boală bronșică ce afectează păsările de curte. Eficacitatea vaccinului a fost dovedită în studiile preclinice efectuate la Institutul Veterinar.

Acum, oamenii de știință au secvențiat ADN-ul noului coronavirus care a cauzat focarul actual la nivel mondial, l-au examinat și au constatat că acest coronavirus care afectează păsările de curte are o similaritate genetică cu cel uman și că folosește același mecanism de infecție. În aceste condiții, crește probabilitatea realizării unui vaccin uman eficient într-o perioada foarte scurtă de timp, după cum a explicat dr. Chen Katz, liderul grupului MIGAL.

„Să-i spunem noroc pur”, a spus el. „Am decis să alegem coronavirusul că model pentru sistemul nostru, doar că dovadă a conceptului tehnologiei noastre”, a punctat Katz.

„Tot ce trebuie să facem este să reglăm sistemul la nouă secvență”, a spus el. „Suntem în mijlocul acestui proces și sperăm că în câteva săptămâni vom avea vaccinul. Da, în câteva săptămâni, dacă totul funcționează, am avea un vaccin pentru a preveni coronavirusul”, a adăugat el.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter