Visarion Alexa, la Parchetul General după ce alte femei au depus plângeri penale împotriva lui. Ce se întâmplă astăzi

Publicat pe

Astăzi, preotul Visarion Alexa va fi adus la Parchetul General unde continua expertiza informatică a telefonului pentru găsirea unor indicii care sa susțină acuzațiile femeilor care îl acuză de hărțuire sexuală. Alte cinci enoriaşe au depus plângeri penale pe numele părintelui.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Preotul Visarion Alexa a ajuns marţi dimineaţă la sediul Parchetului General unde are loc expertiza informatică a telefonului lui. Luni, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a preotului şi au menţinut controlul judiciar pentru 60 de zile.

Visarion Alexa, la Parchetul General după ce alte femei au depus plângeri penale împotriva lui. Ce se întâmplă astăziVisarion Alexa, la Parchetul General după ce alte femei au depus plângeri penale împotriva lui. Ce se întâmplă astăzi

Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii 'Pogorârea Sfântului Duh' din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate în data de 17 septembrie de Judecătoria Sectorului 6.

El este acuzat că a agresat sexuală o femeie care venise la spovedanie. Avocatapreotului, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor a decis mai multe sancţiuni pentru preotul Visarion Alexa. Acesta a recunoscut fapta de care este acuzat, dar a refuzat să dea detalii.

Comisia a decis că el nu mai are voie să săvârşească niciun serviciu religios şi i-a fost retrasă calitatea de preot paroh.

Citește și: Dragoș Bucur, detalii de culise despre noul sezon „Visuri la cheie’:„Trebuie să recunosc că uneori îmi e teamă că…’ / EXCLUSIV

Citește și: Victor Slav a recunoscut că a fost infidel:Da, am înșelat. Ce a spus despre căsnicia cu Bianca Drăgușanu

Citește și: Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc și-au botezat fiul. Antrenorul a apărut cu ochiul umflat la marele eveniment

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, alte cinci femei au depus plângere împotriva preotului Visarion Alexa, acuzat că a agresat sexual o enoriaşă chiar în timpul spovedaniei. Femeile reclamă fapte de hărțuire sexuală petrecute în anii precedenți.

Între cele cinci victime care l-au reclamat pe părinte este şi o femeie în vârstă de 29 de ani. Tânăra a susţinut că a fost agresată sexual între anii 2010 și 2016. Faptele s-ar fi petrecut atât în mașina preotului cât și în chilia acestuia, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus.

Visarion Alexa, 60 de zile sub control judiciar

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii 'Pogorârea Sfântului Duh' din Capitală, reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Visarion Alexa nu mai are voie să săvârşească niciun serviciu religios şi i-a fost retrasă calitatea de preot paroh.

Procurorii au contestat decizia cerând arestarea preventivă a preotului, care, la rândul său, a solicitat ridicarea controlului judiciar.

Decizia Tribunalului București este definitivă.

Preotul a făcut contestaţie la decizie, la fel au procedat şi procurorii, care vor ca acesta să fie arestat preventiv.

Anchetatorii susţin că agresiunea a avut loc pe 23 aprilie, în altarul de vară al unei biserici din Bucureşti, victimă fiind o enoriaşă venită la spovedanie.

Patriarhia Română a anunţat, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, că preotul Visarion Alexa a recunoscut, în faţa unei comisii a Arhiepiscopiei Bucureştilor, fapta de care este acuzat, fiind suspendat de la slujire şi retras din funcţia de paroh.

„Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunţite şi invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii”, a declarat Bănescu, într-un comunicat de presă.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter