Mioara Roman, dezvăluiri din copilărie: "Eu nu am avut mamă. Mi-a lipsit!"

Publicat pe

Mioara Roman, dezvăluiri din copilărie. Mama Oanei Roman a dispărut de o bună perioadă din lumina reflectoarelor. La emisiunea moderată chiar de fiica sa, doamna şi-a făcut apariţia şi a povestit despre viaţa sa şi despre cea care i-a dat viaţă. A trecut prin multe încercări de-a lungul anilor!

Mioara Roman a făcut şcoala în România, a stat la internat. Nu a avut parte de mângâierile mamei aşa cum îşi dorea. Ea a învăţat din acestea şi a încercat să fie mereu alături de fiicele sale, de Catinca şi de Oana.

„Primele amintiri, o să vă dezamăgesc. Sunt bombardamentele din 44. Eu sunt copil de război. Atunci ne-a dărâmat casa din Domenii şi eram foarte marcată de acel bombardament şi era groaznic. Am stat în gară, într-o parte. După aceea ne-am mutat şi nu că s-ar face speculaţii. Tatăl meu a avut şansa, dar şi meritul ca în 39 să facă un stadiu în Geneva.
Noi nu ne-am dat seama, dar tata ne-a supravegheat evoluţia, abia în 45 a plecat. Primul lui post era la Varşovia. În 46 când am ajuns la Varşovia , ambasadorul era de la Ţărănişti. (…) 

Tata ne-a dus la Auschwitz. Imaginea cea mai cruntă pe care o am cea mai cruntă de la Ceauşim au fost orfanii, care erau 200.000 de mii. La Auschwitz erau grămezile de jucării, pantofi, dar încă era în 46 mirosul de carne arsă. Tata spunea: aici nişte oameni au hotărât ca alţi oameni trebuie lichidaţi.

Tatăl meu avea o idee foate precisă că trebuia să învăţăm în România. Tata a zis că la 12 ani să merg la şcoală românească. Ne-a trimis în România şi am stat la internat. Bătaia pe fasole sau pe fruptură e bătaie. La internat sunt reguli pe care trebuie să le ştii. Eu am fost frustrată în perioada aceea că nu am avut mamă. Copilul simte nevoie să fie mângâiat pe cap.

Mi-a lipsit mama, nu am avut în poala cum să mă plâng. (…) Eu sigur la Catinca am stat, poate că la tine mai puţin timp. D-asta aţi avut-o pe Cici. Vă citeam seara poveşti.

Când am intrat eu în Radio, nu am poze de atunci pentru că nu era voie. Aveam materiale mai vii, pentru că eu, de exemplu, am luat la principalii şefi din lumea arabă.”, a declarat Mioara Roman în cadrul emisiunii Oana punct Roman.

Mioara Roman, despre problemele de sănătate

A scăpat ca prin urechile acului de o boală cumplită, deşi medicii îi mai dădeau doar jumătate de an de trăit. Mioara Roman, fosta soţie a premierului Petre Roman, s-a vindecat miraculos de cancer fără niciun fel de tratament.

„Am avut un melanom care a fost mic şi s-a făcut mare. Acum medicina arată că psihicul contează foarte mult.”, a mai adăugat mama Oanei Roman.

 

Foto: Adrian Manolache

Cristina Pîrvu

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter