Povestea Maneskin, trupa italiană de rock care a spart tiparele Eurovision și a cucerit o lume întreagă

Publicat pe

Acest advertorial este oferit de Baileys, partener oficial al Eurovision

„Rockandroll never dies!', striga Damiano David, solistul trupei Maneskin, pe scena Eurovision 2021, în momentul în care trupa a câștigat trofeul. Însă nu doar piesa a făcut furori în lumea întreagă, ci și cei 4 membri ai trupei, cu outfiturile lor glam rock, stilul lor boem și atitudinea rock fabuloasă, cu mici accente de controversă. Iată una dintre cele mai inspiraționale povești ce are ca protagoniști niște tineri italieni care nu cu mult timp în urmă cântau în stradă, iar după succesul de la Eurovision au devenit una dintre cele mai iubite trupe și acum umplu stadioane în lumea întreagă. 

În 2021, Italia a câștigat cea de-a 65-a Ediție a Eurovision, cu piesa „Zitti e buoni', interpretată de trupa Maneskin. Aceasta a fost a treia reușită pentru Italia, care ultima oară câștigase în 1990. Concursul a fost urmărit de 200 de milioane de oameni, fiind difuzat în 39 de țări și pe YouTube. Trupa al cărei nume este acum pe buzele tuturor a devenit cunoscută în 2017, după participarea la X Factor, pe care nu l-au câștigat, însă faima le-a adus-o, fără doar și poate, Eurovision. Drumul până aici nu a fost însă unul scurt… Iată cum au ajuns niște tineri care până mai ieri cântau în stradă să fie cunoscuți și iubiți de o lume întreagă! 

Povestea Maneskin a început în 2015

Victoria de Angelis (chitară bas) și Thomas Raggi (chitară) au format trupa Maneskin în 2015, în timp ce erau liceeni, la Roma. În 2016, celor doi li s-au alăturat Damiano David (solist) și Ethan Torchio (toboșar). În 2017, cei 4 tineri au participat la X Factor, iar 4 ani mai târziu câștigau San Remo, cel mai important festival de muzică italian. Următorul pas firesc a fost Eurovision, competiție pe care au câștigat-o, iar de atunci viețile lor s-au schimbat complet. Maneskin sunt memorabili nu doar datorită muzicii, ci și datorită stilului unic abordat. Inspirați de staruri iconice precum Mick Jagger, David Bowie și Jim Morrison, cu influențe din stilul vintage rockandroll și clișee baroc, Maneskin surprind și intrigă în același timp. Hainele feminine purtate de băieți și cele masculine alese de Victoria fac deliciul fanilor – haine de blană, cizme înalte, pălării, colanți sclipitori sau cu animal print, salopete super strâmte, cizme înalte și machiaj dark – care își încurajează idolii în social media la fiecare apariție.

Tineri, frumoși, talentați și dezinvolți, Damiano, Victoria, Thomas și Ethan par să se fi născut pe scenă, însă celebritatea lor a venit la pachet și cu probleme. Bucuria câștigului la Eurovision a fost, din păcate, umbrită de un scandal imens. Damiano David a fost acuzat că s-a drogat chiar în timpul concursului din Olanda. Tânărul a fost surprins de camere în timp ce, aflat în camera verde, a făcut un gest specific consumatorilor de droguri. Din fericire, testul antidrog pe care Damiano l-a făcut la întoarcere a dovedit că nu consumase substanțe interzise.

Chiar și acest scandal, pe care nu și l-au dorit, le-a consolidat imaginea. Maneskin a devenit prima trupă din Italia care a intrat în Top 10 în Marea Britanie, iar apoi a „rupt' și în SUA, cu I Wanna Be Your Slave' și Beggin'. Au urmat interviurile prin Europa, dar și vizitele peste Ocean, unde au participat la show-uri celebre, fiind invitați de Ellen deGeneres și Jimmy Fallon, iar cireașa de pe tort a fost faptul că au cântat în deschiderea trupei Rolling Stones. Dacă vă întrebați cât de populari sunt acum, intrați pe pagina lor de Instagram, unde au 6,5 milioane de urmăritori!

De la cerșetori… la prinți

2016 a fost anul în care cei patru tineri s-au înscris împreună la un concurs local. Tot atunci, au realizat că aveau nevoie și de un nume… Cum de are o trupă italiană nume danez? Maneskin înseamnă moonlight (lumina lunii), iar inspirația a venit din proveniența Victoriei, a cărei mamă era de naționalitate daneză. Același concurs i-a făcut să-și pună creativitatea la treabă și să renunțe la coveruri în favoarea pieselor proprii. Au luat Premiul I atunci, însă drumul lor nu a fost unul simplu… Maneskin au cântat în cluburile suburbane ale Romei și au făcut multe show-uri live pe Via del Corso – practic, în 2017, trupa cânta în stradă și trăia din banii aruncați de trecători. 

Norocul lor a fost X Factor, la care au participat în același an și unde s-au clasat pe locul II. Manuel Angeli, antrenorul lor din concurs, le-a sesizat potențialul și l-a folosit la maximum. Prestațiile lor au avut parte de tot pachetul – costumații șocante, mult fard și tuș negru, tocuri și costumație feminină purtată de solist. Nu a durat mult până ce stilul lor avangardist a prins la puștii italieni, iar primul lor EP, Il Ballo della Vita, s-a bucurat de un succes imens. Comparați cu Led Zeppelin, Fleetwood Mac sau Greta Van Fleet, tinerii spun despre ei că sunt doar „rocknroll made in Italy'. Cu siguranță sunt mult mai mult de atât, iar asta s-a dovedit în clipa în care au spart tiparele San Remo, câștigând competiția cu o piesă rock. Apoi, restul e istorie…

Cine sunt Damiano, Victoria, Ethan, Thomas a.k.a Maneskin

Împreună nu au un secol, însă au atins un grad de celebritate la care mulți artiști cu state vechi nu au ajuns. Damiano, Victoria, Ethan și Thomas sunt deja o trupă cu vechime, iar faptul că celebritatea nu a dus la despărțire, în pofida vârstei lor fragede, spune multe despre ei. Poate și faptul că sunt împreună de când erau liceeni, poate și sărăcia și lipsurile pe care le-au trăit împreună i-au ajutat să fie atât de uniți ca trupă.

Victoria are 23 de ani și povestește că în copilărie purta părul scurt, se îmbrăca băiețește și era pasionată de skateboarding. Artista, care a învățat să cânte la chitară la școală, spune că a fost inspirată de Kim Gordon, basistul, chitaristul și vocalistul trupei de rock alternativ Sonic Youth. La 14 ani a suferit atacuri de panică, iar faptul că nu mai avea curaj să iasă din casă a făcut-o să piardă un an de școală. Tânăra și-a pierdut mama cu 6 ani în urmă, însă numele trupei îi va aduce mereu aminte de ea… Cât despre relația atât de speculată dintre Damiano și Victoria, tânăra spune că nu este una de natură amoroasă: „Suntem mai mult decât frate și soră, suntem mai mult decât prieteni'.

Damiano David (24), care are o voce inconfundabilă, nu a fost niciodată atras de școală, ba chiar a urât-o, așa că nu a mers mai departe după terminarea liceului. Nu mai este un secret pentru nimeni că artistul adoră moda anilor 1970, dar și tatuajele, unul dintre cele mai controversate fiind Je suis Christ (sunt Cristos).

Toboșarul Ethan Torchio (22), al cărui păr lung și strălucitor ar face invidioasă orice femeie, este cel mai misterios dintre toți, fiind puține detalii cunoscute despre el. Tânărul a ajuns în trupă după ce a răspuns unui anunț făcut pe Facebook. Damiano l-a numit The Guru, deoarece percepția lui se bazează pe obiectivitate. Este fiul unui regizor de film și are 9 frați de la trei mame diferite. Sora lui cea mai mare are 41 de ani.

Thomas Raggi (22) a învățat să cânte la chitară în copilărie. El și Victoria, fondatoarea trupei, s-au cunoscut la Liceul Kennedi, din Roma, iar colegii săi de trupă l-au botezat Cobra. În adolescentă a lucrat la Hard Rock Cafe, în Roma și cântă la diferite tipuri de chitare, preferata sa fiind însă Fender Squier Japan 1983.

Vestea bună pentru fani este că, în afară de solistul trupei, se pare că toți ceilalți membri sunt singuri! Damiano este într-o relație cu Georgia Soleri, model și influencer, de 9 ani.

În momentul de față, trupa umple stadioane în lumea întreagă cu turneul RUSH, iar cei 4 artiști își asigură fanii că „This year we want to keep the whole world rockin’!!!'.

Eurovision Treats este o secțiune publicistică, finanțată de Baileys, dar cu un conținut editorial independent, ce are ca temă concursul muzical Eurovision. Aici veți putea citi informații interesante despre Eurovisionul de ieri și de azi – trupe consacrate ce au câștigat de-a lungul timpului și poveștile lor inspiraționale, interviuri cu artiști români și perspectiva lor în prezent, și altele. Semifinalele şi finala Eurovision 2023 vor fi transmise în zilele de 9, 11 și 13 mai. Baileys nu are niciun control asupra acestor articole, nu le vede înainte de publicare, ele sunt scrise independent de către redacția VIVA!

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă