Iubirile toxice ale rockerilor

Publicat pe

În lumea rockstarurilor, iubirile sunt rare, te răvășesc, îți mută inima din loc și sfârșesc întotdeauna la fel: adică prost. Însă asta nu schimbă faptul că sunt singurele pe care merită să le trăiești.

 

Lucrurile sunt destul de simple, iar Co­bain ți-ar recunoaște-o oricând. Iubirile rockerilor se împart în iubiri de cursă lun­gă („for better, for worse, forever) și dra­gostea cu năbădăi („for better, for worse, for now). Prima variantă se trăiește. Nu poate fi scrisă. Și nu pot fi scoase din ea povești siropoase, așa cum și-ar dori re­dactorii revistelor glossy. A doua variantă e un fir roșu sâcâitor, care leagă persona­jele mai ceva ca un blestem.

 

CEVA ÎMPRUMUTAT: AXL ROSE ȘI STEPHANIE

Ai trăit-o și tu. E iubirea aia atât, dar atât de puternică, explozivă, efervescentă, neobișnuită, totală, încât sfârșește întot­deauna prin a declanșa război. Și a trăit-o și Axl Rose, solistul trupei GunsNRoses. În martie 1991, Axl Rose împrumută de la recepția hotelului în care e cazat o revistă Playboy. O vede pe copertă pe Stephanie Seymour și insistă să îi fie pre­zentată, deși fata de pe copertă e nimeni alta decât iubita lui Warren Beatty. După o noapte în oraș cu Axl, Stephanie îl părăsește imediat pe Beatty și cei doi în­cep o relație obsesivă presărată cu sex sălbatic, droguri, violență și – desigur – mult rock & roll. Se logodesc, însă după doi ani de iubire cu năbădăi, în 1993 se despart. Iubirea nărăvașă dintre Axl și Stephanie se stinge într-un proces în care fiecare îl acuză pe celălalt de violență. După despărțirea furtunoasă, Axl cade pradă depresiei și – potrivit spuselor prie­tenilor săi apropiați – nu va putea depăși niciodată pe deplin momentul despărțirii de Stephanie. Axl scrie aproape toate pie­sele de pe următorul album GNR pentru ea. În „This I Love, Axl cântă: „Te rog, Doamne, crede-mă/ Am căutat în tot Universul/ Și m-am găsit doar/ În ochii ei. Ani mai târziu, el avea s-o descrie pe fata din Playboy drept „fata mea perfectă și iubirea vieții mele'.

 

 

CEVA NOU: DAVID BOWIE ȘI IMAN

Mai mult de 80% din ceea ce citești pe internet e, probabil, un zvon fals. De exemplu, ne îndoim că Bob Dylan a făcut sex cu un hobbit în timp ce Bruce Spring-steen, Tom Waits și Janis Joplin îi făceau galerie (e doar un zvon pe care îl lansăm noi acum și, dacă l-am pune pe Internet, s-ar transforma, probabil – cu fiecare retweet, repost sau share – într-un ade­văr alternativ). Procentul e și mai rotund când vine vorba de David Bowie, despre care s-au scris multe, inclusiv că nu există celebritate cu care să nu fi ajuns în pat sau că nu ar fi existat vreodată vreo grămă­joară de cocaină prea înaltă pentru nasul lui. Cu toate astea, sunt adevărate, totuși, poveștile despre cum Bowie a întârziat la nunta cu Angela (prima soție) din ca­uza unui threesome și mai sunt adevărate poveștile despre savuroasele lui aventuri cu Tina Turner. David era în căutare de ceva nou, când a cunoscut-o pe Iman, în 1990. Doi ani mai târziu se căsătoreau în Florența, Italia, având ca invitați doar 68 de persoane, printre care și Yoko Ono și Bono. Bowie a spus într-un interviu că a fost atât de fascinat de Iman, încât deja le punea nume în gând viitorilor lor copii la câteva ore după ce o cunoscuse. „El a fost copleșit, dar eu nu eram pregăti­tă pentru o relație. Și cu atât mai puțin voiam o relație cu cineva ca el. În timp, însă, a ajuns să-mi placă David Jones. De el m-am îndrăgostit. David Bowie pentru mine e doar un personaj, un entertainer. David Jones e bărbatul cu care sunt căsă­torită și pe care îl iubesc. În ciuda unei relații agitate, Iman și Bowie sunt unul dintre cele mai longevive cupluri celebre: au împreună o fetiță de 15 ani și împli­nesc anul acesta 15 ani de căsnicie.

 

CEVA ALBASTRU: BIANCA ȘI MICK JAGGER

E anul 1970 și pe Mick Jagger poveștile de dragoste cu happy end îl calcă pe nervi. De ce să îți pierzi timpul cu o sin­gură femeie când ești rockstar și poți să le ai pe toate? Când o întâlnește însă pe Bianca Pérez-Mora Macias în casa unui prieten comun, Jagger își pierde toate convingerile odată cu mințile și o aleargă aproape un sfert de oră în jurul unei mese de biliard albastre ca s-o sărute. După câ­teva săruturi, Mick, lenfant terrible, o cere de nevastă. Bianca, model nicaraguan, avea să povestească mai târziu că maria­jul ei cu Jagger se încheiase chiar în ziua nunții lor somptuoase din St. Tropez, când rocker-ul face o scenă pentru că ea refuză să semneze un contract prenupțial. După numai un an, cei doi dormeau în camere separate, însă rămân căsătoriți până în 1979 de dragul fiicei lor, Jade. „Avea un talent pentru sentimente. Am reușit să-l fac să renunțe la heroină… dar nu și la femei. Devenise un prădă­tor. A înlocuit dependența de droguri cu dependența de sex, povestește Bianca într-un interviu. Bianca e singura feme­ie din viața lui Jagger care nu a încercat să se sinucidă în timpul relației sau după despărțirea de el.

 

 

CEVA VECHI: MARILYN MANSON ȘI DITA

El – rocker-ul goth, vocea monstruos de vie a unei generații tulburate. Ea –dansatoarea de burlesque, ieșită parcă dintr-o fotografie veche a anilor 20 să bântuie timpurile moderne. Amândoi cu pielea de porțelan, păr negru, o pasi­une dementă pentru ruj roșu și BDSM. Ce poate merge rău când se întâlnesc Beckham-ul și fata Posh Spice a culturii populare alternative? Totul. Sau aproape totul. Dita Von Teese și Marilyn se cu­nosc la un show vintage, însă relația lor începe abia când Marilyn o invită la unul dintre concertele sale, în 2001. E ziua lui, așa că Dita îi duce o sticlă de absint în culise. O golesc împreună și după cinci zile de la beția cruntă cu absint, Dita e încă în tour bus-ul lui Marilyn. În no­iembrie 2005 își unesc destinele la miezul nopții, într-o clădire gotică din Tipperay. În decembrie 2006, Dita cere divorțul. Într-un interviu dat ani mai târziu, ea explică: „Amândoi am crezut că urma să rămânem împreună pentru totdeau­na. Nu ne-am fi căsătorit niciodată, dacă nu am fi crezut asta. În alt interviu, Dita povestește că mariajul lor s-a stins în ful­gerul unui divorț din cauza „demonilor lui Manson, a mamei lui, a alcoolului și a drogurilor. „Am văzut ochii lui Mari­lyn în lacrimi într-o zi când a descoperit că nu mai avem droguri în casă. Avea perioade în care era foarte depresiv. De-monii cu care se lupta el erau mult prea mari ca să poată fi doborâți de iubi­rea pe care i-o purtam eu.

 

Nu toți băieții rock vor să fie sau pot fi salvați. Și nu toate poveștile pot sau tre­buie să aibă happy end. Ceva nou, ce Stephanie, Bianca și Dita au învățat abia când a fost prea târziu.

 

Poveşti pierdute, poveşti nebune

 

Kurt Cobain și Courtney Love

Cobain și Love au avut o relație obsesivă, alternând certuri violente cu episoade de smotoceală temperamentală. „Aveam 25 de ani și știam că suntem suflete-pereche. A fost o relație pe cât de puternică, pe atât de ciudată: ne uram și ne iubeam cu aceeași intensitate. În unele nopți râdeam și făceam sex sălbatic, în altele ne certam și aruncam unul în altul cu farfurii și scaune', povestea Courtney. S-au căsătorit în 1992 și au împreună o fiică, Frances Bean Cobain. Relația lor a fost atât de pasională, încât fanii lui au avansat ipoteza că Love ar fi fost implicată în moartea soțului ei.

 

 

Elvis și Priscilla Beaulieu

Priscilla i-a fost prezentată lui Elvis pe când avea doar 14 ani și a ținut ascuns mult timp faptul că îl cu­noscuse pe Rege. „După noaptea în care i-am fost prezentată nu m-am mai putut concentra pe școală. Nu am spus nimănui că tocmai îl cu­noscusem. Până la urmă, cine m-ar fi crezut dacă aș fi spus că noaptea trecută am fost acasă la Elvis?' După 7 ani erau deja căsătoriți. Au divorțat în 1973, după un mariaj când senin, când învolburat de norii drogurilor și al presupuselor infidelități. În autobiografia ei, Pris­cilla scrie: „În ultimele conversații glumeam că poate într-o zi vom fi împreună din nou. El râdea mereu și spunea: «Da, când eu o să am 70 de ani și tu 60 și vom fi atât de prostuți încât ne vom întrece cu cart-urile de golf».'

 

 

Jim Morrison și Pamela Courson

Erau perfecți împreună, nu a mai existat o altă femeie care să fie atât de complementară excentricităților lui', spunea într-un interviu Ray Manzarek, membru The Doors. Pamela l-a întâlnit pe tânărul Morrison pe când avea 19 ani. Relația lor a fost tumultoasă de la început, iar prietenii Pamelei își amintesc că Jim și Pam duceau o viață mai ceva ca-n romanele lui Hunter S. Thompson: trăiau când împreună, când separat, amândoi adorau să amestece LSD-ul și heroina cu alcoolul, iar ideea lor de distracție era să conducă noaptea și să vadă cine poate provoca mai multe accidente. Pamela a murit în urma unei supradoze de heroină, la 27 de ani, aceeași vârstă la care murea și Morrison, în 1971, în urma unui atac de cord.

 

GABRIELA I. BĂDICA, Foto GULIVER, HEPTA

 

Iubirile toxice ale rockerilorIubirile toxice ale rockerilor

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter