La 9 ani, pe urmele lui Grigorescu și Tonitza

Publicat pe

La nouă ani, David Alexandru, cel de-al 19-lea bursier al campaniei Jurnal de fapte bune, a impresionat o lume întreagă cu tablourile pe care le realizează. În doar trei ani, micul artist a câștigat 80 de diplome, a organizat 12 expoziții, iar lucrările sale au fost expuse deja la Washington sau Viena.

Dacă dai o căutare pe Internet după numele David Alexandru, multe rezultate sunt în engleză. Explicația e simplă, chiar dacă pare neverosimilă: la doar un an de când luase pentru prima oară pensula în mână, David s-a clasat pe locul 4 (și a căpătat și distincția de cel mai tânăr concurent) din peste 13.000 de participanți la un concurs organizat de Saatchi Gallery – muzeul de artă contemporană al Londrei – și de nu mai puțin celebra publicație britanică Sunday Telegraph'.

Neverosimil le-a părut talentul ieșit din comun al copilului și multor dascăli sau artiști, care nu o dată l-au acuzat că pretinde pe nedrept că lucrările sale i-ar aparține.

Povestea geniului din Iași

David are 9 ani și este elev în clasa a IV-a la Liceul Teoretic „Miron Costin din Iași. Nu poate spune că a moștenit talentul de la părinți, întrucât ei lucrează în domenii total diferite, în timp ce fratele mai mare nu are înclinații artistice, ci sportive. Iar David părea să-i urmeze exemplul, fiind pasionat de baschet și karate.

Cu atât mai mare a fost surpriza familiei când, încă de la șase ani, a început să câștige concursuri locale, apoi naționale de pictură. „Îmi amintesc vacanța de final de grădiniță, când luasem o colecție de cărți cu pictori celebri.

Mai multe despre David Alexandru, pe jurnaldefaptebune.ro

La 9 ani, pe urmele lui Grigorescu și TonitzaLa 9 ani, pe urmele lui Grigorescu și Tonitza
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter