Tudor Chirilă: „În liceu, aveam doi profesori mișto, în rest ‘bă, ratatule!, nu o să-ți iasă nimic‘!”

Publicat pe

Tatăl său a fost considerat cel mai mare gazetar de sport din România, iar la câțiva ani după moartea sa din 1999, Tudor Chirilă a înființat gala premiilor „Ioan Chirilă', destinate celor mai buni jurnaliști sportivi de la noi.

Mama sa, Iarina Demian, este o actriță și regizoare cunoscută, cu care cântărețul a lucrat foarte mult. Tudor Chirilă recunoaște că a crescut încă de la cinci ani lângă toți marii actori ai teatrului de comedie: „la mine în familie nu știu dacă era de ales, eu prin a XII-a nu prea știam ce să fac, toată lumea era pregătită, în timp ce eu jucam fotbal în Tineretului, nu-mi dădeam seama'. Până la urmă, lucrurile s-au schimbat dramatic, după ce a ales să dea la Teatru: „am dat la facultate și mi s-a schimbat totul, mi s-a părut că facultatea e libertatea pe care nu am avut-o în liceu. În liceu, erau ăia doi profesori pe care îi are oricare dintre noi și care au fost mișto, în rest ‘bă, ratatule!, ‘nu o să-ți iasă nimic!', a povestit cântărețul.

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții', cu Gojira, Tudor Chirilă a povestit cum a trecut de la teatru la muzică: „am terminat facultatea, am intrat în ‘Trupa pe butoaie, am făcut un prim spectacol la teatrul de comedie, ‘Mireasa mută, apoi nu s-a mai întâmplat nimic (…). După ce am căzut, ăla a fost momentul în care, după o beție cu ‘Trupa pe butoaie după un spectacol, l-am întâlnit pe Liviu cu care aveam să facem, alături de Traian Bălănescu, trupa ‘Vama Veche. Tata a apucat să asculte primul album al trupei ‘Vama Veche și cred că a plecat cumva mulțumit dintre noi', a mai continuat artistul.

Tudor Chirilă și colegii lui au făcut niște piese în trei săptămâni, iar prima dată a încercat să cânte cu clarinetul, dar l-au sfătuit să cânte mai bine cu vocea. Așa a ajuns să fie cunoscut drept solistul trupei Vama Veche. După destrămarea formației în 2006, Tudor Chirilă și Eugen Caminschi, vocalistul și chitaristul de la Vama Veche, au fondat formația pop-rock „Vama', cărora li s-au alăturat încă trei membri. Anul trecut, apărea piesa „Pandemie', în colaborare cu Omu Gnom, criticându-i pe cei care nu credeau în existența coronavirusului și care refuzau să poarte mască de protecție.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter