10 lucruri inedite despre... ANTONIO BANDERAS

Publicat pe

Unul dintre cei mai faimoşi actori spanioli, descoperit în anii 80 de regizorul Pedro Almodovar, Antonio Banderas visa în copilărie să ajungă un mare fotbalist. A devenit, în schimb, unul dintre cei mai iubiţi actori de la Hollywood.

 

Photocall with Salma Hayek and Antonio Banderas

1. ŞI-A DORIT SĂ AJUNGĂ FOT­BALIST PROFESIONIST pe vre­mea când juca în echipa şcolii şi părea că va avea o carieră promiţătoare. Vi­sul său a fost spulberat la 14 ani, când şi-a rupt piciorul, dar a continuat să fie un fan al acestui sport şi mai ales al echipelor Real Madrid şi Malaga CF.

 

2. A FOST ARESTAT DE POLIŢIA SPANIOLĂ, pentru că a susţinut un spectacol de teatru în stradă după o piesă semnată de Bertolt Brecht. Totul se întâmpla în vremea dictaturii genera­lului Franco, care instaurase o cenzură politică şi culturală în întreaga Spanie.

 

3. S-A ÎNDRĂGOSTIT DE MELA­NIE GRIFFITH pe vremea când în-că era căsătorit cu Ana Leza. Actorul a mărturisit că a fost atras de Griffith încă de când a văzut-o în filmul „Something Wild' (1986). Cei doi s-au cunoscut în timp ce filmau comedia „Two Much'. Banderas s-a grăbit să divorţeze de Ana Leza şi, la numai o lună de la divorţ, s-a căsătorit cu Griffith în cadrul unei cere­monii private la Londra.

 

4. ESTE OFIŢER AL FRĂŢIEI RO­MANO-CATOLICE din Malaga şi, în fiecare an, ia parte la procesiunea din timpul Săptămânii Mari.

 

5. A INVESTIT O PARTE DIN CAŞTIGURILE SALE ÎN AFA­CERI ŞI PRODUSE DIN ANDALU­ZIA, regiune în care s-a născut şi pe care îşi doreşte să o promoveze. Aici actorul deţine 50% din podgoria Anta Banderas, care produce vin roşu şi rozé.

 

6. A REFUZAT SĂ AIBĂ O RELA-ŢIE INTIMĂ CU MADONNA la începutul anilor 90, pentru că i se părea că diva pop are o personalitate prea puternică. Cu toate acestea, Ma­donna l-a ajutat să intre în lumea spec­taculoasă a Hollywoodului după ce a lansat documentarul „In Bed With Madonna', unde apăreau câteva scene în care artista flirta cu un tânăr, Ban­deras, la o petrecere din Spania.

 

7. A LUCRAT CA OSPĂTAR ŞI MODEL în Madrid, când încă era un începător în lumea actoriei.

 

8. NU ESTE DE ACORD CU CHI­RURGIA ESTETICĂ EXCESIVĂ, mai ales când este vorba despre soţia sa, Melanie Griffith: „Pierderea frumu­seţii e un lucru teribil. I-am interzis să mai facă alte operaţii estetice. Am căzut de acord asupra acestei decizii, de dragul căsniciei noastre'.

 

9. CREDE CĂ LUMEA DIN LOS ANGELES ESTE IPOCRITĂ: „Când vezi actorii pe covorul roşu, pare că se cunosc deşi, în realitate, to­tul este ca un muzeu al figurilor de ceară. Los Angeles este, probabil, cel mai fals oraş din lume. Dar pentru mine e locul unde muncesc.'

 

10. NU ŞTIA ENGLEZĂ când a început să joace la Hollywood. Pentru primul său film american, „The Mambo Kings', actorul a trebuit să îşi înveţe replicile fonetic.

 

RALUCA TĂMAŞ

Foto HEPTA

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter